Hva vil du ha med deg videre?

Skrevet d. 9-1-2020 13:46:23 af Lian Kirksæther - Coach - DNCF sertifisert coach, Helsecoach, Veileder, Professional Certified Coach (PCC) ICF

Etter jul med feiring, julemat og drikke kommer hverdagen og et nytt år. Og med det strømmer det på med tilbud fra alle kanter når det gjelder dietter og ulike treningsprogram. Istedenfor å fokuserer på diett og trening ønsker jeg at du først ser på hva du vil ha med inn i det nye året.


I disse dager er det mange som starter opp med både dietter og trening. Du kjenner at du er så motivert før både start og de første dagene, men så kommer hverdagen og mye skjer. Da er det lett å miste motivasjonen og falle tilbake i det gamle. Som coach møter jeg mange som ønsker endring, men som etterhvert ser at det er vanskeligere å gjøre en endring uten å ha en støttespillere på laget enten det er en partner, venn eller en nøytral støttespiller.


Dette er en enkel øvelse du kan gjøre ved nyttår eller når du ønsker en endring. Sett av tid for deg selv til å tenke over det som har vært, og svare du på spørsmålene under.


Hvordan var dette året for deg?

Hva ga deg glede i året som gikk?

Og hva var det du virkelig brant for av det du gjorde?

Vil du ha med deg disse tingene inn i det nye året?

Og er det noe av dette du vil fokusere mer på i året som kommer?


Hva var vanskelig og utfordrende for deg i året som gikk? Tenk over hva du vil luke unna, og ikke ha med inn i det nye året? Bli bevisst på hva som ikke gjør deg godt, og hva du selv kan gjøre for å gi slipp.


Tilslutt sitter du igjen med noen punkter som var viktig for deg i året som var. Gå igjennom punktene og se om det er noe mer du vil endre. Deretter bestemmer deg for hva du vil ha med inn i det nye året. Og kanskje det er noe nytt du ønsker å tilføre. Noe du ikke har hatt med tidligere, men noe du ønsker å ha med i dette året.


Nå er du mer bevisst på hvordan du vil ha det i året som kommer, og klar til å leve mer ut i fra dine egne ønsker. 

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.