velkommen til prosess

Skrevet d. 2-4-2022 19:15:41 af Marit Høgalmen Uppstad - Psykoterapeut

Hva trenger jeg å gjøre ? spør klienten min. 

Ja, det er et godt spørsmål, sier jeg. Det er første timen hos meg, og jeg kaster ballen tilbake til henne og sier:  det er fint at du er utålmodig, jeg kan støtte det i å utforske nettopp det. Hva tenker du selv er svaret på spørsmålet ditt, da?

Det å ha fokus på noe i en samtale med en veileder kan gi noe mer og noe annet, enn å gå å gruble på ting alene. Det er ikke nødvendig å bruke mange timer og mange penger hos enterapeut for å finne ut av dette, men det er en fordel å være klar for å bruke tid og fokus på prosessen. Er du ikke klar så er du ikke klar, men er du over femti prosent klar...ja da er det håp. Jeg har ikke møtt noen klienter som angret at de startet en prosess, hos meg eller en annen terapeut.

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.