Hva er medavhengighet (codependency)?

Skrevet d. 22-3-2021 11:29:50 af Susanne Borge - Coach, Stresscoach, Veileder, Mindfulness-lærer MBSR, NLP Master Coach

Hver gang du drar..

Jeg vet det allerede. Har kjent på det i noen dager nå. Du er annerledes, mer alvorlig. Jeg kjenner jeg balanserer.. Har begynt å bli veldig god på det nå. Vil ikke utløse det som jeg vet kommer..

Men jeg vet egentlig at det ikke vil hjelpe. Vi har vært igjennom det så mange ganger nå. Vi har hatt noen fine dager, og jeg kjente jeg begynte å bli meg selv, senke pusten litt, senke garden litt. Kanskje vi er på rett vei denne gangen?

Nå trekker du deg unna igjen.. Jeg gjør det sikkert ikke bedre , kjenner jeg kommer i ubalanse, sier sikkert mye jeg ikke skulle sagt. Det hjelper ikke på.


Sommerfuglene i magen, når du sendte meg melding sist gang, og sa du savnet meg, føles nå som en stor svart stein.

Jeg føler meg kvalm, uvel. Du ser på meg. De varme gnistrende øynene som jeg forelsket meg i er nå tomme. Jeg merker at jeg ikke er der hos deg lenger. Du har trukket deg tilbake. Beskytter deg selv. Jeg lukker øynene. Jeg vet hva som kommer nå.

Jeg hører du sier i det fjerne, " Jeg tror ikke dette går"

Jeg blir plutselig usigelig trøtt. Må bare sove litt. Det hjelper for akkurat nå.... ..

Bare tanken på å klare meg uten deg gjør at jeg nesten ikke får puste.Jeg vet at jeg gradvis mer og mer, mister meg selv, allikevel er følelsene så sterke at jeg klarer ikke å gjøre noe annet enn å vente, håpe at du kommer tilbake. Er dette ekte kjærlighet? Er det sånn det skal føles?


Hva er medavhengighet eller codependency?

Kort fortalt, det er en person som ofrer seg selv for andre. Det vil si føler seg avhengig av at det å ofre seg selv for å selv føle seg bra.

Det kommer allerede fra barndommen, der som barn en har opplevd en følelse av emosjonell avvisning.

10 tegn på medavhengighet eller codependency (fra et spirituelt syn)
  •  Selvverd er ikke eksisterende (trenger andre for bekreftelser)
  •  Problemer med grensesetting
  •  Behov for å "redde" andre
  •  Tidlig familie disfunksjon
  •  Forsøker å kontrollere andre (fordi de holder min kraft)
  •  Stress og angst 
  •  Behov for at andre trenger de
  •  Føler seg overveldet (spesielt om en forsøker å hjelpe flere)
  •  Redd for å bli forlatt
  •  Sinne


Intuitive coaching

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.