Har du og din partner ulikt kjærlighetsspråk?

Skrevet d. 23-3-2021 10:05:53 af Susanne Borge - Coach, Stresscoach, Veileder, Mindfulness-lærer MBSR, NLP Master Coach

  5 ulike måter vi foretrekker å uttrykke og motta kjærlighet på. 

Har du lurt på hvorfor det til tider kan være så vanskelig å forstå partneren din eller dine nærmeste generelt? 

I følge Dr. Gary Chapman så har vi 5 ulike måter vi foretrekker å uttrykke og motta kjærlighet på.

Og selv om vi kan kjenne oss igjen i alle 5 , så vil det være et primær språk vi alle har som vi bruker og foretrekker mest. Så dersom du og dine rundt deg ikke har samme kjærlighetsspråk, ja så kan det ofte by på utfordringer og kime til frustrasjon.

Dette er de 5 ulike språk for kjærlighet:

1. Motta / Gi gaver.

Du viser din kjærlighet igjennom å gi gaver. Det handler ikke om dyre gaver eller ikke, men det er din måte å vise at du bryr deg. Og det kan være at du blir lei deg om noen glemmer din bursdag e.l ,for deg betyr det at personen kanskje ikke bryr seg like mye.

2. Kvalitetstid.

Din fulle oppmerksomhet , lytte og det å være 100 % tilstede , er din måte å vise kjærlighet på. Det kan være ekstremt sårende når noen ikke har samme fokus, men velger å se mer på telefonen e.l. eller ikke følge med når dere prater.

3. Bekreftelser.

Du liker å fortelle dine rundt deg hvor mye de betyr for deg. Ord for deg er en veldig sterk kommunikasjonskanal, og ord kan ofte såre deg og bli hengende ved eg i lang tid.

4. Praktisk hjelp.

Det som varmer din sjel er når noen hjelper til med praktiske gjøremål. Klippe plen, lage mat, etc. Dette er slik du viser din kjærlighet.

5. Nærhet.

Du har sterkt behov for nærhet og fysisk kontakt. Du liker å vise din kjærlighet ved klemmer og være nær andre. Det kan føles fysisk vondt om den personen du mest av alt, ønsker skal gjengjelde dette ikke gjør det. 


Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.