Tilbaketrukket og sjenert?

Skrevet d. 15-8-2019 11:12:28 af Michael Stenhagen -

Det er mange ting kan jeg kan skrive om idag, men forsøker å skrive om noe som er mer tilstede for meg for tiden. Det jeg snakker om er å være tilbaketrukket eller litt sjenert. For når man holder seg selv litt igjen, kan være et resultat av at man kanskje har mye tanker som foregår om omstendighetene. Sånn kan det være med meg. Jeg bryr meg om tankene mine og derfor trår jeg varsomt. Det betyr ikke at alle er sånn, men ofte er det et resultat av at man er litt selvopptatt i øyeblikket. Hva hvis man kunne blomstre mer til tross for tankene man har i øyeblikket? Det er det denne artikkelen handler om. 

I visse settinger kan jeg trå litt varsomt fram, som i yogasalen, eller på et sted hvor det er mange bekjente på en gang. Jeg tror ikke jeg er så veldig unik der. Jeg misforstå ordet forknytt, fordi jeg trodde det var det samme som å være tilbaketrukket og litt sjenert, men det betyr visst nok å være litt fanget i seg selv. Der er jeg heldigvis ikke, men om du er, så er det noe som jeg kan hjelpe med.

Jeg lærer bort en forståelse som gjør at man kan se at tankene våres skaper opplevelsene våres, og at vi går inn og ut av å se det. Når jeg for eksempel blir litt selvopptatt, føler jeg det. Det er ikke noe jeg nødvendigvis trenger å gjøre med det, og det er ikke ofte det skjer, men jeg forstår at det bare er tankene mine. Det er heller ikke nødvendigvis noe sant med tankene jeg har.

Det er bare tanker som fordufter så fort man ikke tenker så mye over dem. Dette er forklaringen på hvorfor følelser går opp og ned, og hvorfor vi har energi når vi har det, og hvorfor vi noen ganger har mindre energi.

Helt uskyldig er vi sjenert og tilbaketrukket av og til, og jeg kan også merke når jeg blir litt sky for folk. Jeg er vanligvis en sosial person, og relativt flink med mennesker, men av og til skulle jeg også at jeg var mindre sky, og var mer energisk. Ikke det at jeg har lite energi, for det får jeg høre at jeg har mer enn nok av. Jeg er av den typen som kan ta meg en lang løpetur etter dagen etter en fuktig bytur. Eller kite.

Det er ok å være litt sky av og til, og ikke være så åpen for å dele eller være fullt og helt. Det er ok å ikke skulle møte andre sine forventninger hele tiden. Som feks at man føler man må dra på en fest fordi, det er mange kjente der, og hvis jeg ikke går, så går jeg glipp av masse og man får ikke holdt kontakten. Man går alltid glipp av noe pleier jeg å si, fordi det er alltid noe som skjer.

 

Hva som ligger bak denne tilstanden

Jeg kan forklare det som ligger bak det å være litt tilbaketrukket av og til. Den enkleste forklaringen, er at det er tankene våre som er i spill. Noen ganger er vi mennesker bare i en usikker følelse, og det er ikke noe vi trenger å jobbe oss igjennom, eller gjøre noe med. Men det å innse at det er tankene dine, er selve nøkkelen til endring.

Det å se at jeg kan dele mer og gi mer blaffen, og bare gjøre, er noe som har skjedd som en bi-effekt av at jeg slapper mer av i meg selv. Det skjer automatisk med alle når de ser det. Når vi mennesker slutter å tenke et øyeblikk, er vi plutselig ok.

Energien bak livet sørger for å servere oss nye tanker, så fort vi ikke legger oss opp i det. En måte å legge seg opp i det er å prøve å gi tankene jeg har en mening. Man underholder de tankene som ikke er så hjelpsomme, og kan fort da få en følelse av separasjon.  får jeg en følelse av separasjon inni meg. Det jeg kaller for en disconnection. Kjenner du deg igjen?

Hvis du ønsker å være mindre tilbaketrukket og sjenert, ta en samtale med meg. Samtidig ønsker å bli mer utadvendt, mindre sosial angst, og mer bunnsolid? Ta kontakt her eller finn meg på google. 

 

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.