Transseksualitet - GoMentor

Transseksualitet

Når en person opplever en konflikt eller uoverenstemmelse mellom sin kjønnsidentitet og sitt biologiske kjønn - for eksempel ved at en biologisk mann oppfatter se selv om en kvinne eller omvendt - gjerne beskrevet som å være “fanget i feil kropp” - kan det være snakk om transseksualitet.

Noen har i den situasjonen et ønske om å leve og bli anerkjent som tilhørende kjønnet som er knyttet til kjønnsidentiteten - i likhet med at noen, men ikke alle, ønsker behandling med kjønnshormoner og/eller kirurgiske inngrep.

Begrepet transseksualitet handler om kjønnsidentitet og har ingenting med seksuell orientering å gjøre

og dette er også grunnen til at mange foretrekker betegnelsen transkjønnet fremfor transseksuell, da deres kjønnsidentitet ikke er avhengig av deres seksuelle orientering. Mennesker som innser at deres transkjønnethet eller allerede har vært bevisst om den i lengre tid, kan bli overveldet av følelser og reaksjoner - både egne og andres - og kan i likhet med alle andre mennesker, få bruk for hjelp til å håndtere disse. Terapi, støtte og rådgivninh fra GoMentor spesialiserte mentorer tilbys både online og offline.

Vi kan hjelpe deg. Du får 100 kr. i GoMentor-rabatt på første samtale når du booker og betaler online.

Katinka Hughes Gry M. Helfjord Vigdis Moen Øystein Kvarv Jacobsen
km fra

Trenger du en å snakke med?

Vi kan hjelpe deg. Du får 100 kr. i GoMentor-rabatt på første samtale når du booker og betaler online.

Katinka Hughes Gry M. Helfjord Vigdis Moen Øystein Kvarv Jacobsen
Prøv online terapi til halv pris

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.