I møte med stor usikkerhet.

Skrevet d. 23-11-2020 12:19:10 af Anna Lena Eldøy - Parterapeut, Familieterapeut, Veileder

Det som skjer i verden nå kan være vanskelig for oss alle på ulike måter. Vi kan reagere på måter vi vanligvis ikke gjør.


Vi kan prøve å flykte fra situasjonen, kjempe eller kanskje bli helt nummen i kroppen.


Dette er helt naturlige menneskelige reaksjoner i situasjoner hvor vi føler at vi mister kontrollen og kjenner på mye frykt osv.

Det kan også føles som sluser åpnes mer og mer og mye av det gamle vi bærer på kan også komme opp. Da er det fort gjort å bli overvelda og kanskje retraumatisert, dvs at vi gjenopplever gamle minner/traumer som påvirker oss i større grad.


Det kan være at vi ikke gjenkjenner måten vi håndterer livet på. Kanskje prøver vi desperat å holde fast på noe trygt, men får det ikke til. Da er det lett å miste fotfestet.


Vær så snill og ikke sitt alene med fortvilelsen, overveldelsen, smerten og håpløsheten. Det som skjer nå, røsker tak i oss alle på ulike måter. Det er ingen skam å be om hjelp!


Selv om det ser ut som andre rundt deg mestrer relasjonene sine og livet greit, så er ikke dette alltid tilfelle. Det er ofte knyttet mye skam til det å ikke mestre livet slik vi så gjerne skulle ønske. Men, i disse tider er det mange som ikke mestrer og det er helt naturlig i en så uviss tid. Vi står ved et skifte på så mange måter.


Jeg og flere andre dyktige terapeuter er her for deg og dere.

Jeg tilbyr alltid en 30 min kostnadsfri videokonsultasjon. Dette er noe jeg kan utvide der jeg ser behov for det. Jeg har også bestemt meg for å gi en litt mer koronavennlig pris for videosamtaler, til par som virkelig kan trenge det nå.

Jeg er åpen for videosamtaler for hele landet.

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.