Språklige forstyrrelser

af GoMentor

Sidst opdateret 30.1.2020

Reviewer GoMentor

Språklige forstyrrelser

Språklige lidelser påvirker ens evne til å kommunisere og forårsaker problemer med tale, språk, hørsel eller alle tre. De eksakte symptomene vil variere, avhengig av den spesifikke språkforstyrrelsen, men forholder seg vanligvis til problemer med å uttrykke seg. Evnen til å forstå språk så vel som evnen til å snakke tydelig påvirkes begge til en viss grad. Selv om det er sjeldent, er det fare for anfall forbundet med epileptisk afasi - også kjent som Landau-Kieffner syndrom. Uansett tegn som oppstår, er det mulig å få behandling for språklige lidelser. Med GoMentor som plattform tilbys online terapi og rådgivning. Før vi kommer inn på det, her er litt tilleggsinformasjon om språkforstyrrelser.

Typer av språkforstyrrelser

Dette er de vanligste typene språkforstyrrelser:

  • Ekspressiv dysfasi - Barn som lider av ekspressiv dysfasi er vanligvis bedre til å forstå språk enn ved å uttrykke seg.

  • Impressiv dysfasi - Denne språklige lidelsen er relatert til vanskeligheter med å forstå språk så vel som vanskeligheter med å kommunisere.

  • Dysarthria - Barn som ikke utvikler evnen til å uttale visse lyder, som er en forutsetning for å snakke, sies å lide av dysartri.

  • Epileptisk afasi - Denne lidelsen er også kjent som Landau-Kieffner syndrom, som påvirker verbal kommunikasjon, mens den også er i fare for anfall.

  • Stamming - Denne lidelsen får deg til å gjenta ord eller har problemer med å uttale dem riktig.

  • Uspesifiserte gjennomgripende utviklingsforstyrrelser - Når symptomer på to eller flere av de ovennevnte forstyrrelsene vises, sies det å være en uspesifisert språklig lidelse da den ikke passer inn i en enkelt kategori.

Få hjelp med språklige forstyrrelser

Mariann Marthinussen Linda Elin Aase /  Bergen Stressmestringssenter Silvia Josefine Grøndahl Hilde Fredriksen
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.