Dysfasi

af GoMentor

Sidst opdateret 31.1.2020

Reviewer GoMentor

Dysfasi

Dysfasi er en tilstand som påvirker din evne til å produsere og forstå talespråk. Dysfasi kan også forårsake funksjonshemming ved lese, skriving og gestikulering. Dysfasi blir ofte forvekslet med andre lidelser. Noen ganger forvekslet med dysartri, en taleforstyrrelse. Det kan også forveksles med dysfagi, en svelge forstyrrelse. Dysfasi er en språkforstyrrelse. Det oppstår når områdene i hjernen som er ansvarlige for å gjøre tanker om til talespråk, blir skadet og fungerer som de skal. Følgelig har mennesker med dysfasi ofte problemer med verbal kommunikasjon.

Dysfasi er forårsaket av hjerneskade. Hjerneslag er den vanligste årsaken til hjerneskade som fører til dysfasi. Andre årsaker inkluderer infeksjoner, hodeskader og svulster. 


To forskjellige typer av dysfasi:

Ekspressiv språkelige vanskeligheter: Ekspressiv dysfasi påvirker tale og språk. Mennesker som har ekspressiv dysfasi har problemer med å produsere tale, selv om de kanskje forstår hva som sies til dem. De er vanligvis klar over vanskene sine med å uttrykke seg.

Impressive språklige vanskeligheter: Resepsjonell dysfasi påvirker språkforståelsen. Personer som har mottakelig dysfasi er ofte i stand til å snakke, men uten mening. De er ofte uvitende om at andre ikke forstår dem.


Få hjelp til dysfasi

Hos GoMentor kan du raskt få profesjonell hjelp fra en psykolog, terapeut eller coach som kan hjelpe deg med dysfasi. Velg mellom terapi og coaching online eller fysisk på et kontor. 

Få hjelp med dysfasi

Silvia Josefine Grøndahl Mariann Marthinussen Ole Holmaas
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Få hjelp med dysfasi

Silvia Josefine Grøndahl Mariann Marthinussen Ole Holmaas
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Dysfasi

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.