Stamming

af GoMentor

Sidst opdateret 23.1.2020

Reviewer GoMentor

Stamming

Stamming er en språklig lidelse som får en person til å gjenta ord og lyder, samt andre problemer med verbal kommunikasjon. Andre symptomer inkluderer nøling når du starter setninger, lange pauser når du snakker, og et øyeblikk blink og andre små ufrivillige bevegelser. Det antas at genetiske forhold kan være en del av grunnen til å utvikle stamming, men den eksakte årsaken er ukjent. Når det er sagt, er det imidlertid mange tilgjengelige behandlingsalternativer, inkludert online terapi via GoMentor. Før vi får vite hvordan vi kan få hjelp med stammingen, vil du se symptomene nærmere.


Symptomer på stamming

Dette er noen av symptomene som kan indikere at belastningen er et problem:

  • Tøvingen i setninger

  • Lange pauser under talen

  • Gjentagelse av ord og setninger

  • Blinkende og andre ufrivillige bevegelser

Hvis disse symptomene blir observert, kan det være på tide å få en profesjonell diagnose, slik at du kan avgjøre om belastningen er problemet. Språklige forstyrrelser skal ikke ignoreres.


Langsiktige komplikasjoner og risiko for stamming

Uten behandling er det ikke utenkelig at stammingen vil bli verre med tiden. I tillegg kan det også ha innvirkning på barnets sosiale ferdigheter og prestasjoner i skolen. Dette kan forårsake andre psykiske problemer, inkludert depresjon. Noen barn blir så bevisste på språkforstyrrelsen deres at de slutter å snakke helt, noe som tydeligvis ikke er bra. Disse risikoene kan minimeres hvis man søker behandling for belastningen.


Behandling av stamming

I tillegg til å søke behandling for en person som lider av stamming, er det viktig at mennesker i deres omgangskrets også er klar over begrensningene som denne lidelsen kan påføre en person. Hos GoMentor har vi en rekke spesialister som har omfattende kunnskaper om språkforstyrrelser, inkludert stamming, som kan hjelpe familier med å takle slike lidelser. På grunn av faren for at stamming kan føre til andre sosiale, emosjonelle eller pedagogiske problemer, er det viktig å ta behandlingen på alvor. Logopedi og rådgivning kan bidra til å gjøre denne språkforstyrrelsen litt lettere å leve med. Med GoMentor som plattform tilbys online terapi som kan lindre belastningen og alle utfordringene det innebærer.

Få hjelp med stamming

Mariann Marthinussen Silvia Josefine Grøndahl Ole Holmaas
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Få hjelp med stamming

Mariann Marthinussen Silvia Josefine Grøndahl Ole Holmaas
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Stamming

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.