Atferdsforstyrrelse

af GoMentor

Sidst opdateret 10.7.2020

Reviewer GoMentor


Hva er atferdsforstyrrelse?

En atferdsforstyrrelse kan beskrives som et kronisk problem med ens oppførsel. Symptomer inkluderer: narkotikamisbruk, kriminell aktivitet, antisosial atferd og andre atferdsproblemer. Årsakene til atferdsforstyrrelser kan omfatte barnemishandling, fattigdom eller genetiske defekter. Uavhengig av årsaken kan symptomene på atferdsforstyrrelse være vanskelig å håndtere. Dette er grunnen til at online terapi via GoMentor kan være gunstig. Selv om atferdsforstyrrelser oftest ses hos gutter, kan det også omfatte jenter. Her er en nærmere titt på symptomene på atferdsforstyrrelse, samt risikoen forbundet med den.

Symptomer på atferdsforstyrrelse

Dette er noen av de generelle symptomene på atferdsforstyrrelse:

  • Langvarige perioder med dårlig oppførsel

  • Antisosial atferd

  • Kriminalitet

  • Misbruk

  • Rømme hjemmefra

  • Tigger

Ikke alle disse symptomene vil være til stede, men hvis noen av dem er - spesielt hvis det er tilbakevendende problemer - er det viktig at en diagnose er gjort slik at behandlingen kan startes. Når ikke en atferdsforstyrrelse behandles, kan det føre til andre, mye større problemer.

Når den ikke behandles, kan atferdsforstyrrelse føre til en rekke andre problemer. Det er mange andre områder som kan påvirkes av atferdsforstyrrelse hvis du ikke søker behandling, fra vanskeligheter med sosiale situasjoner til problemer på skolen. Gitt de andre risikoene forbundet med denne lidelsen, er det viktig å nøye vurdere terapi og rådgivning slik at problemet kan løses før det kommer ut av kontroll.

Behandling av atferdsforstyrrelse

Behandling av atferdsforstyrrelse via GoMentor gjøres gjennom tilknyttede spesialister som kan tilby veiledning samt grupperåd som kan gi den moralske støtten som trengs for å håndtere en langsiktig atferdsforstyrrelse. For å få de beste forholdene for suksess, er det viktig at barnet med en atferdsforstyrrelse samarbeider med sin familie og GoMentors tilknyttede psykologer og terapeuter, slik at man kan finne en riktig måte å håndtere livet som ikke involverer den ekstremt dårlige oppførselen forbundet med atferdsforstyrrelser. Online terapi for atferdsforstyrrelse kan være et nytt fenomen, men det er en effektiv måte å få den nødvendige hjelpen på.

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.