Tør du å følge drømmene dine og sette deg mål?

Skrevet d. 19-3-2021 09:51:01 af Mina Tjelle - Coach, Mentaltrener, Foredragsholder/Motivator, Business coach, Stresscoach, Karriereveileder

Tør du å følge drømmene dine og sette deg mål? Våger du i det hele tatt å drømme, eller lar du dine egne negative tanker og selvsnakk hindre deg? Du har nemlig de ressursene du trenger, det handler om å finne de og bruke de på riktig måte!

Ofte er det dine egne negative tanker og bekymringer som hindrer deg. Frykt for å feile er en av de største grunnen til at man ikke våger å drømme. Hjernens største og viktigste oppgave er å beskytte oss og holde oss i livet. Før i tiden var bekymringer og farer gjerne mer reelle i forhold til vår overlevelse. I dag er det ikke fullt så mye vi begir oss ut på i det daglige som er en direkte trussel for vår overlevelse. Men hjernen ligger litt bak vet ikke helt forskjellen på dette. Derfor kan til og med små bekymringer virke overveldende og ta overhånd. Selv bekymringer om ting som vi ikke engang vet om kommer til å skje kan virke overveldende.

Husk at disse bekymringene bare er tanker og gjennom tankene våre opplever vi vår virkelighet og tankene påvirker hvordan vi føler oss. Det å prøve å distansere seg fra tankene, prøve å observere de utenfra istedenfor å identifisere seg med de kan hjelpe.Det handler om å endre ubevisste mønstre og bli mer bevisst. Dette kan heldigvis trenes på!

Mange av oss er redde for å følge drømmen fordi vi er redd for å gå ut av komfortsonen. Istedenfor å hoppe langt utenfor komfortsonen med en gang kan den tøyes. Et steg av gangen, plutselig er du lengre på vei og komfortsonen er tøyd lengre enn du hadde trodd.

Et tips, gjør noe hver dag som føles litt utenfor komfortsonen, utfordre deg selv, plutselig er komfortsonen tøyd betraktelig og du har utfordret seg selv på et helt nytt nivå. 

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.