Tap og sorg i en koronafokusert tid

Skrevet d. 27-3-2020 13:39:22 af Eva Steinkjer - Psykoterapeut, Veileder, Coach

Når samfunnet går sakte, nærmest står stille, gir det rom for å ta innover seg ting i livet, som i en vanlig hverdag kan gå «hus forbi», eller blir lagt merke til en kort tid, for så å gå i glemmeboken». Selv har jeg for eksempel tatt innover meg konkrete dødsfall på måter jeg vanligvis ikke gjør. Nå har jeg tid, jeg er åpen for verden, det bare skjer. Jeg gråter en skvett. Jeg sender digital melding til nærmeste pårørende, og kjenner at jeg lider med. Jeg ønsker sterkt å vise at jeg har medfølelse. Ønsker å vise at jeg vet. Ønsker å gi litt trøst. Ønsker å være et medmenneske. Kanskje er du en av dem som har opplevd tap av en kjær person eller noe annet du er knyttet til som du nå har mistet? Det er lett å kjenne på at tap og sorg ikke får samme oppmerksomhet nå som hele verden er berørt av denne krisen som koronaviruset har ført oss inn i. Ikke nøl med å ta kontakt. Jeg kan ikke love deg at dine følelser og fortvilelse forsvinner. Men jeg kan love deg å lytte til dine følelser og gi din opplevelse plass. Du kan benytte deg av online skriveterapi GoMentor 24/7 eller sesjoner på video. Jeg er her for deg.

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.