Ta grep

Skrevet d. 17-1-2021 10:03:49 af Marit Høgalmen Uppstad - Psykoterapeut

Det sosiale livet til flere av oss er tydelig innskrenket nå i koronatiden. Jeg savner hyggelig kontakt med venner. Så jeg snakket med en god venn forleden og vi minnet hverandre om at det å gå en tur ut, uansett vær og vind var noe vi aldri angret på. Min venn snakket om at han hadde noen "demoner" inni seg som absolutt ikke likte at han var fysisk aktiv. - Jeg føler meg mye bedre etter at jeg har vært fysisk aktiv, sier han. Jeg trenger å være fysisk aktiv, jeg trenger å ta grep. - Ja, sier jeg det gjelder jo også for meg. Jeg trenger også å ta grep, å ha fokus på at hver dag trenger jeg å lufte den bikkja jeg ikke har. Hvis jeg vil føle meg bra så trenger jeg også nå vinteren 2021 å ha fokus på at jeg gjør noe fysisk hver dag. Det er en hverdagsglede for meg å ta vare på kroppen, å være fysisk aktiv å gå turer hver dag, sier min venn, og jeg tenker at det gjelder også meg. Hver dag, å ta grep handler om å ville ta vare på kroppen, enlavterksel-plan som er helt enkel å følge opp, når jeg har tatt valget.

- Jeg vil ta grep.

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.