Feilastisk

Skrevet d. 12-4-2021 18:55:56 af Marit Høgalmen Uppstad - Psykoterapeut

Journalisten og forfatteren Katrine Aspaas snakker om å drive med "mental styrketrening". Det er et godt uttrykk, som har et glimt i øyet. Å øve seg på å være mental styrketrener, å være sin egen PT, personal trainer, det er fint det, og så kan det være OK og oppsøke litt støtte også, fordi da styrker du din egen prosess.

Å være feilastisk, det betyr at det hører med å gjøre noe dumt innimellom, vi er mennesker og vi som er aktive og gjør mye vi vil naturligvis ikke de helt riktige tingene alltid. Det er bare slik det er. Og så var det det med å akseptere det da. Jeg sier ikke det er lett, jeg sier bare at jeg kan ofte kjenne meg igjen når andre forteller om at de gjorde noe dumt. Det er få som gjør noe dumt med vilje. Det kan være lettere å støtte andre enn seg selv synes jeg. Javel, da trenger jeg å minne megselv på at jeg også er feilastisk. Jeg som de andre, det er en god påminnelse, og en verdifull påminnelse.

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.