Er du klar over at din psyke henger sammen med din tarmhelse, og at du tenker 70% negativt

Skrevet d. 30-3-2020 23:26:37 af Linda Nordskog - Psykoterapeut, Mentaltrener, Coach, Veileder, Gestaltterapeut, Gestaltcoach, Hypnoterapeut, Helsecoach, Foredragsholder/Motivator, Parterapeut

Er du klar over at din psyke henger sammen med din mage og tarmhelse?

Og at du antagelig er blant de som går på autopilot og tenker 70% negativt!? 

Da gjelder det å få snudd det til å bli oppmerksom og i full kontakt med hele deg. 

Endelig et alternativt tilbud til de som sliter med sammensatte og komplekse symptomer på tvers av det psykiske og somatiske!

Det var i 2014 at jeg, Linda Nordskog, ble oppmerksom på en klientgruppe som hadde psykiske symptomer som kunne skyldes somatikk.

Over tid har det beviselig vært tilfelle at fysiske fenomen i forbindelse med livsstil, kosthold, fordøyelse, mage og tarmhelse, har ført til psykiske plager. Et menneske må nødvendigvis sees på som en hel organisme som påvirkes gjensidig av det vi utsettes for, og tiden er inne til å innse konsekvensene av hva kosthold og livsstil kan føre til av plager både fysisk og psykisk.

Dersom problemet ligger i tarmen, kan vi enkelt løse dette ved colon hydroterapi. Vi tenker gjerne at problemet bak er stress, siden fordøyelsen koples ut ved stressmodus. Det stemmer langt på vei, men vi må se på det bakenforliggende problemet med hvordan vi lar noe stresse oss og trene opp måter å takle stresset bedre på. Bergen Helhetsklinikk er den eneste klinikken som tilbyr både colon hydroterapi og stressmestring i dette helhetlige lyset.

Da vi utviklet vårt livsstils- og helsekonsept ønsket vi å jobbe med det som folk flest i alle situasjoner får av problemer, og den røde tråden ble livsstilsplager i forhold til hele mennesket som organisme. Livsstilsplagene er i vår klinikk delt inn i avdeling Colon, Body & Mind. Les mer om oss på nettsiden til Bergen Helhetsklinikk AS om du vil vite mer og benytte deg av vår ekspertise. I Norge ligger vi på verdenstoppen når det kommer til mage- og tarmproblematikk.

Vi er også de som stresser, bekymrer oss og som lever i et bipolart samfunn der det går opp og ned i vårt samfunn med hyppige muligheter for oppturer og nedturer. Videre kan dette føre til betennelsestilstand i kroppen, verking i ledd og muskler. I avdelig Diva tilbyr vi i tillegg til velvære og beroligende massasjebehandlinger, direkte terapeutisk muskelarbeid for at muskler, ledd og skjelett sammen med nervesystem, blodbaner og lymfer kan komme i balanse slik at de fungerer optimalt. Forventninger, sammenligninger og press påvirker oss alle mentalt.

Endringene i kosthold, matvarekvalitet og tilgjengelighet av ferdigmat, sukker og brus gjør noe med magene til folk. Noen tåler et dårlig kosthold dårligere enn andre, og får sterkere symptomer som resulterer i ubehagelige symptomer. Dette kan vi gjøre noe med selv, men det er så lett at vi blir destruktive og misbruker godene og mishandler oss selv. Målet i livet må være å sørge for å ha det så godt som mulig til tross for omstendigheter og situasjon. Likevel er det mange som står på vent, og gir opp før de har prøvd. Det har blitt et massefenomen å fokusere på problemer og sykdom, slitenhet og nervøsitet. Og vi får det vi fokuserer på.

Helsen og livskvaliteten er dårligere enn hva potensialet er. Vi lever numne og halvdøde uten å jobbe for det livet vi ønsker oss. Dermed blir det ubalanser der vi både prøver og gir opp uten noen livsplan eller livsoppgave. Kjenner du at du kunne ønske deg mer ut av livet er det hjelp å få. Det er lettere enn du tror, og du er sterk nok og klar nok til å lære det som trengs for å få det bedre og bedre i livet ditt. Noen er oppmerksomme og sensitive på hvor dårlig de har det, mens andre lever mer ubevisst og møter veggen etter at de plutselig oppdager at de ikke har levd slik de ønsker. Noen vet ikke hva de har behov for, ønsker eller hvem de egentlig er. Mange er heldigvis temmelig dyktige og har kommet langt, og er du blant disse er du heldig. Bare ikke la dette være nok, for vi trenger stadig stimuli, vekst, utvikling og utfordringer. Du er i forandring i gode prosesser også, og det er verdt å ta nye steg fremover.

Når det gjelder det viktige tarmsystemet så kan en ha mange symptomer i forhold til mage og tarm, uten at dette slår ut som målbare avvik i prøvesvarene hos legen. Denne pasientgruppen opplyser ofte at de ikke blir tatt på alvor. I Bergen Helhetsklinikk vil vi gjerne komme denne gruppen til unnsetning, og bak oppstarten ligger årevis med egenerfaring med at det ordinære helsesystemet ikke har mye å tilby de som sliter med sammensatte plager som handler om for eksempel mage, tarm, stress og utmattelse. Ingen er like, så det finnes svært mange variasjoner av plager, og det er omfattende forskning som viser at en god tarmhelse, godt kosthold og bevegelse betyr svært mye både fysisk og psykisk. Colon hydroterapi er en skånsom behandling med vann som renser tykktarmen. Det kan gi mange gode ringvirkninger for hele mennesket, fysisk og psykisk. Colon hydroterapi er en indre renselse som gir en ny start for en bedre helse og livskvalitet. Vi anbefaler alle å ta et kvalitetsprodukt med probiotika for å gi tarmen en ny start med optimale betingelser.

Bergen Helhetsklinikk vil støtte deg til å ta vare på deg selv i en god balanse som virker på lang sikt. Nå kan du få hjelp uansett hvor du bor, da vår kunnskap ligger innkapslet i onlinekurs og tilgang til Mastermind grupper i sosiale medier og plattformer der du kan stille spørsmål og få tilgang til de ressursene som hjelper deg videre. Sjekk ut Bergen Helhetsklinikk As og MENTORA. 

Beste hilsen Linda Nordskog for Mentora & Bergen Helhetsklinikk

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.