Sommer, ferie, sol og stress

Skrevet d. 17-6-2019 10:44:20 af Lian Kirksæther - Coach - DNCF sertifisert coach, Helsecoach, Veileder, Professional Certified Coach (PCC) ICF

Ferien nærmer seg med stormskritt for de fleste av oss. Vi skal hygge oss og gjøre det vi har lyst til, og det er da utfordringene kommer for mange av oss. Du har dine ønsker, partneren sine, for og ikke å snakke om alle barnas forventninger eller svigerforeldrenes planer. Her kan det bli full krasj.

Ferien er gjerne planlagt i grove trekk uten å ha diskutert nærmere hva hver enkelt av dere egentlig ønsker. Alle drømmer hver for seg om hva de vil gjøre. Når ferien nærmer seg så oppdager du kanskje at dere har helt forskjellige forventninger til hva ferien egentlig skal inneholde, og det er da problemene starter.

Det gjelder å fortelle hverandre hva dere ønsker å få ut av ferien, og ikke bare regne med at de andre skjønner hva du tenker. Det er ganske typisk at man sier noe og tenker resten, og så tror du at partneren eller andre har forstått dine ønsker. Derfor gjelder det å være mest mulig spesifikk og finne felles forventninger til alle i familien, slik at man kan finne en middelvei og arbeide mot samme mål så tidlig som mulig. Det blir et felles prosjekt for hele gjengen, og alle har noe glede seg til.

Og med dette ønsker jeg deg lykke til, og en perfekt ferie for deg og dine.

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.