Midt imellom i parforholdet?

Skrevet d. 1-10-2020 13:12 af Anna Lena Eldøy - Parterapeut, Familieterapeut, Veileder

Vi opplever alle flere overganger i livet, hvor vi står midt mellom to verdener. Et ingenmannsland med en fot i det gamle og et i det nye. Vi kan føle oss ferdig med det gamle men har ennå ikke kommet helt til det nye.


Dette kan være det å gå fra å være et barn til å bli voksen, få barn, bli gammel, oppleve et stort indre skifte osv.


Det er ikke alltid like lett. Det innebærer ofte å ikke vite hva som skjer videre, hvordan ting vil bli. Det kan være fristende å prøve og holde tak i det gamle og trygge, eller å prøve å komme til det nye før det er modent. Ofte tillater vi oss ikke å bare være i denne mellomfasen. På dette stedet der vi ikke vet...


Jeg synes dette er spennende når det gjelder parforhold også. Flere par som kommer til meg har kommet til et sted der de ikke lenger vet om de passer sammen lenger. Den ene eller begge kan ha endret seg mye og kan føle at de har vokst ut av relasjonen. De kan føle at de står på et sted der de ikke har vært før, stedet midt imellom noe.


De ønsker ikke å gå tilbake til det gamle, for det er utgått på dato. De prøver kanskje iherdig å finne det nye, men det er for tidlig. Forholdet kan føles tomt og meningsløst. Mange ønsker så gjerne å finne ut av ting så fort som mulig for å bevege seg videre. Eller de kan fortvilt prøve å holde tak i det kjente.


Men, hva hvis vi tar oss tiden til å bare være i en prosess vi ikke aner hvor vil ende?


By opp til en dans vi ikke aner fottrinnene til men som vi med ro og tilstedeværelse likevel prøver å finne ut av sammen?


Å bare være der vi er og gjøre plass til det nye et sted der fremme?


Treffer dette deg?


Følg meg gjerne på Instagram: @parterapeut_annalena

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.