Hvem eier sannheten?

Skrevet d. 23-6-2018 15:51:12 af Janne Sandsæter - Sertifisert Co-Active Coach

Jeg leter etter en oppskrift, den som heter noe sånn som hvordan-fikse-alt-være-lykkelig-og-få-leve-lenge-i-landet. Har du sett den?
 

Ja for det er mange som har den. Jeg så den på nettet her om dagen. Den hadde et annet navn da, men det var nok bare fordi det var en annen som publiserte den. #hvordanblibest #blidinbesteversjon #værkonge #tenksomengudinne #blienvinner.

 

Halleluja for en enorm kilde av viten og kunnskap det er ute i den store digitale verden. Så mange dyktige mennesker som er villig til å hjelpe lille meg til å bli bedre, wow! For en takknemlighet jeg sitter med her i godsofaen. Jeg kan jo bare surfe meg til å bli en helt fantastisk person. Jeg blir flinkest på ditt og datt, slankest, kulest, mest sjarmerende og for å toppe det helt – fiks partneren din så han/ hun blir perfekt :-)

 

Jeg leser og grubler, hun gjorde det sånn. Han snudde alt på hodet og løste det på en helt annet måte. En tredje drakk en grønn shot så var de fleste problemer borte. «Du besvimer før du dør, så bare løp noen mil til. Du er ikke sliten før jeg sier du er sliten» Hjelp, hvor skal jeg begynne og hva er egentlig sant? Kan jeg tro på det de sier?

 

Alle de som forteller sin historie har rett. Det de gjorde for å ha sitt perfekte liv, ja det er jo sant for de. Og de trodde det var sant også for alle andre, men det er jo ikke det.

 

Det finnes ingen sannhet som gir deg en oppskrift på hva som er riktig for nettopp deg. Du er unik, det finnes bare en som deg i hele verden. Det finnes ikke en gang en dårlig kopi. Så hvordan kan det andre gjør da være riktig for deg?

 

Det er ingen andre enn du som er ekspert på ditt eget liv, og vet hva som er riktig for deg. Du kan ikke styre ditt liv etter det andre gjør. Eller evaluere om det du gjør er riktig eller galt basert på det andre sier eller gjør.

 

Det samme vannet som gjør potetene myke, gjør eggene harde. Det handler ikke om omstendighetene, men om deg og hva du er lagd av.

 

Det finnes bare en sannhet for deg, og det er din egen sannhet.

 

Nå fant jeg den oppskriften jeg nevnte i sted. Jeg hadde helt glemt hva den het, den het; vær deg selv, det er alltid det eneste perfekte.

Sånn var det det var ja :-)

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.