Jeg hadde bare lyst å fortelle deg noe

Skrevet d. 14-5-2018 09:23:07 af Janne Sandsæter - Sertifisert Co-Active Coach

Jeg hadde bare lyst å fortelle deg noe. Det har sittet ytterst på tungespissen min lenge nå, men jeg har liksom glemt det i hverdagens tjas og mas.

 

Jeg syns du er perfekt akkurat slik du er!

 

Jeg syns ikke du skal bruke energi på å bli noe bedre, flinkere, smartere, sterkere eller sprekere. I hvert fall ikke for at du skal bli bedre enn du allerede er. Du er jo bra nok i dag.

 

Kanskje du er streng mot deg selv?

 

Jeg vet ikke, men jeg ser bare hvor hardt du prøver å si de riktige tingene eller gjøre det som andre mener er riktig. Du flakker med blikket etter bekreftelser på om det du sa er «riktig», at noen er enig med deg. Jeg har bare lyst å si, uansett hva du mener eller sier så er du flott!

 

Når vi møtes en gjeng, har du alltid en vits eller en morsom historie. Vinglassene er lekk, men fylles raskt opp igjen. Du er den kuleste på jord. Men øynene dine skjuler en usikkerhet som er så trist og sår. Jeg har bare lyst å si, jeg syns du er kjempekul også uten at de vinglassene er tømt.

 

Jeg så du gikk over parkeringsplassen her om dagen. Blikket var alvorlig og granskende i asfalten. Det var helt tydelig at du ikke la merke til noe eller noen rundt deg, du var fullstendig og komplett oppslukt i din egen boble. Øyenbrynene var senket i en bekymret tone og øynene var blankere enn vanlig. Jeg har bare lyst å si, det er greit at du har vonde dager, de går over. Du trenger ikke slite så hardt med å skjule det som er vanskelig.

 

Du løp inn på treningssenteret her om dagen, jeg så så vidt hælene dine i det du forsvant rundt hjørnet. Jeg tror du var veldig stresset, du hadde gått fra bilen med vinduet halvveis nede og mobilladekabelen hang ut av dørsprekken. Klokka var neste 10 om kvelden og jeg var på vei hjem for å legge meg. Jeg har bare lyst å si, jeg syns du er kjempeflott selv om du ikke har løpt maraton eller har magemuskler som synes.

 

På facebook så jeg at du har meldt deg på et nytt kurs, eksamen er om to måneder og du var veldig nervøs. Det er fint å ha det kurset, for da er du mer kvalifisert for en høyere stilling hvis noe dukker opp. Så flott at lærer noe nytt og øker kompetansen din. Jeg har bare lyst å si, jeg syns du allerede er veldig smart og klok. Jeg sjekker ikke vitnemålet ditt for å vurdere om du er smart eller ei, jeg bare liker deg slik du er.

 

Hvis du har lyst å forbedre deg selv, vokse eller bli noe mer. Ja da syns jeg du skal gjøre det. Men ikke gjør det fordi du må fikses på eller bli noe annet enn du allerede er. Gjør det fordi du respekterer deg selv nok til å gi deg selv det aller beste. For din egen glede og nytelse.

 

Alle andre grunner er feil.

 

Jeg ville bare si det, for jeg har tenkt det så mange, mange ganger.

 

 

 

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.