Hva gjør du for å styrke samlivet?

Skrevet d. 22-1-2017 22:50:22 af Helene Bakke - Psykoterapeut, Veileder, Coach

En av flere måte å styrke samlivet på er å gjøre noe sammen.
For meg og min mann er friluftslivet noe vi begge setter pris på og gjør så ofte vi har mulighet, det styrker vårt samliv. Vi går på turer i skog og mark, inviterer gjerne med både familie og venner, og til alle årstiden, sommer som vinter.
Når vi går på tur sammen har vi ikke som mål å gå lengst mulig, på kortest mulig tid eller å nå den høyeste toppen, men å være sammen. Det er nemlig slik at vi er forskjellig trent og må finne en felles rytme ellers vil vi begge miste motivasjonen.


Vi liker å brenne bål, bruke tiden på å lage bålplass, sanke ved og spikke pølsepinne. Vi sitter sammen rundt bålet, griller pølser og koker kaffe, samtidig som vi skaper rom for gode samtaler, stillhet og meditasjon, dette styrker vårt samliv.  Vi nyter stunden selv en søndag med tåke og glatte islagte stier.


Når vi lar samtalen gå rundt bålet bruker vi deling som kommunikasjonsform, dette gjør at vi ikke begynner å krangle, men har en nærværende og inspirerende samtale. Denne delingsstrukturen går ut på at vi forteller om hva vi er opptatt av fra uka som har gått eller andre tanker og følelser etter disse fire hovedregler:


  1. Vi snakker utfra en selv, nemlig i JEG-form.
  2. Prøver å ha fokus på de nære tingene, ikke gi råd eller generalisere.
  3. Vi snakker ikke om alle andre, men om oss selv.
  4. Vi analyserer ikke hverandres følelser, om de er rette eller gale.


Å bruke deling som kommunikasjonsform er noe du også kan ta i bruk, få en umiddelbar endring i livet ditt og som igjen vil styrke ditt samliv.


Hva gjør dere sammen for å styrke samlivet?
Det er fort gjort å gå i den fellen og ikke gjøre noe sammen, men min erfaring er da at en ofte vokser fra hverandre. Trenger dere hjelp for å finne samhørigheten igjen?


Jeg kan hjelpe dere til å finne en felles vei og hvordan dere skal styreke samlivet.


Velkommen til å ta kontakt :) Helene, psykodramaterapeut
Læs mere om: Familieliv Parforhold

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.