Høsten er her

Skrevet d. 26-8-2022 10:13:36 af Marit Høgalmen Uppstad - Psykoterapeut

August, september, oktober...høsten er her og for oss som liker å skrive så venter "blanke ark" hos meg på å få en oversikt på: Hva er mine høstplaner, dette året? Sommeren hadde med seg noen fine gaver, og noen gaver jeg ønsket av sommeren fikk jeg ikke. Slik ble det. Jeg trener på å lage en passelig aktiv høstplan for meg og min familie...Passelig aktiv, passelig rolig. Dette er en balansekunst, synes jeg. Det er nok av fristelser, og jeg bruker energi på å stå i mot fristelsene. Hvordan kan du skape deg en fin høst? Hva trenger du? Hva er viktig for deg? Du trenger ikke en terapeut for å finne ut det, du trenger å ta deg tid til å reflektere og koble deg på "deg selv". Kanskje skrive ned, kanskje noe annet. Du trenger en vilje til å møte deg selv, der du er akkurat nå. Breene Brown skriver at ubehag er fienden til mot, og det kjenner jeg meg igjen i. Det er lett å droppe å ta opp ett tema, fordi det kan bli ubehagelig. Så da lar jeg være. Så glemmer jeg kanskje at det er allerede ubehagelig slik det er, men det kan jeg jo late som om jeg glemmer, og i beste fall kan jeg klare å glemme det litt også.

Høsten er her, jeg er spent på hva den bringer. Slik sommeren var er nok også høsten sammensatt. Min bestemor Margit, skrev i et brev til meg i 1988 at "Livet har gått så fort , som en draum". Denne høsten er her allerede, og jeg ønsker deg en god høst.


Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.