Drømmepartner.

Skrevet d. 25-9-2020 12:42:55 af Anna Lena Eldøy - Parterapeut, Familieterapeut, Veileder

"Endelig fant jeg mannen i mitt liv", sa hun.

"Søren meg, jeg måtte vente i mer en 20 år!". 


Det er nydelig å møte en partner som vi bare klikker helt med. Som vi føler oss umiddelbart hjemme hos og som vi ser for seg et langt liv med.


Men, jeg lurer innimellom på: hva vil det egentlig si å møte kvinnen eller mannen i vårt liv? Hva forventer vi da, egentlig?


I imagoterapi tenker en at vi ofte finner en partner som blir vårt speilbilde. En som holder et speil foran oss slik at vi kan møte våre ubearbeidede sår og dermed gi oss muligheten til å heles. Det er som vi hjelper hverandre hjem til oss selv. Derfor er det ikke mulig å finne en «feil» partner. Vi finner den vi skal ha der og da.


Det er ikke sikkert at du er enig i dette. Det jeg imidlertid ser er at det er ikke alltid like lett å være sammen med den vi trodde var vår «perfekte» partner». Noen ganger nesten uhåndterbart. Og ofte skylder vi på den andre som etterhvert ikke tar imot oss slik vi hadde håpet på. Det veldig romantiske en kanskje opplevde i starten kan etterhvert bli litt borte på grunn av hardt arbeid.


Men er det feil av den grunn? Kanskje det er, kanskje ikke. Det er det bare du og dere som vet. Men ofte, når jeg møter par og vi ser på et større bilde av situasjonen, så kan ting løsne og en kan møte hverandre på nye måter.


Jeg tror vi ofte kan ha en litt forvridd forestilling av hva drømmedama eller drømmemannen kan gi oss. Og det er ikke rart, for myten om den «perfekte» partneren lever fortsatt i beste velgående der ute og inni oss.


Jeg tror mye handler om å i utgangspunktet lære å holde oss selv, og gi oss selv det vi trenger. For jeg tror ingen i lengden kan gi oss noe vi ikke kan gi oss selv.


Jeg vil ikke ta fra deg drømmen. Men kanskje jeg kan justere den litt? Åpne opp for at selv om det kan være annerledes enn det vi trodde, så trenger det ikke å være feil. Det kan være både vakkert og rått og noe som også kan gi oss mer vekst og dybde.


Ressonerer dette med deg? 


Følg meg gjerne på Instagram: @parterapeut_annalena

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.