Tics og Tourettes syndrom

af GoMentor

Sidst opdateret 31.1.2020

Reviewer GoMentor

Hva er tics og tourettes syndrom?

Tics forårsaker repeterende og ufrivillige bevegelser som kan oppstå i både avslappende eller stressende situasjoner. Tourettes syndrom er en av de mer kjente formene for tics, men det er flere forskjeller som berører mange mennesker. Symptomer på tics inkluderer ufrivillige og repeterende bevegelser eller repetisjon av lyder. Det er to hovedtyper av tics: motor tics og vokal tics. Årsakene til tics er ennå ikke kjent, men det antas at årsakene er både biologiske og miljømessige. Uansett årsak kan disse alvorlige lidelsene forårsake flere problemer i flere fasetter av livet. Online terapi tilgjengelig gjennom GoMentor kan være fordelaktig når det gjelder å håndtere tics.

Ulike typer tics

Dette er de vanligste typene tics du kan lide av:

  • Tourettes syndrom - Denne nevropsykiatriske lidelsen forårsaker minst en motorisk og vokal tics som vil bestå i barndommen.

  • Kronisk motorisk eller vokal tic - Når en tic begrenser seg til å bare være motorisk eller vokal, blir den ikke diagnostisert som Tourettes syndrom.

  • Forbigående tics - De som lider av tics - når en del av kroppen beveger seg raskt, repeterende, plutselig og ukontrollert - sies de å lide av forbigående tics.

  • Uspesifiserte tics - De som utviser symptomer på flere av de nevnte tics, lider av uspesifiserte tics.

Få hjelp med tics og Tourettes syndrom

Silvia Josefine Grøndahl Thomas (Tom) Kjos-Kendall Kalfaret familieterapi Kristina Buss Folkestad
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Få hjelp med tics og Tourettes syndrom

Silvia Josefine Grøndahl Thomas (Tom) Kjos-Kendall Kalfaret familieterapi Kristina Buss Folkestad
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.