Retts syndrom

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Retts syndrom er en nevrologisk forstyrrelse som har både fysisk og utviklingsmessig effekt. Små hender og langsom vekst av hode, er noen av de mer vanlige fysiske tegnene forbundet med Retts syndrom. Problemer med sanseapparat og unngåelse av øyekontakt og andre symptomer vil også ofte kunne observeres.

Rett syndrom er en alvorlig nevrologisk utviklingsforstyrrelse som vi ikke har noen behandling for. Rett syndrom vil uavhengig av behandling gi alvorlig fysisk og psykisk utviklingshemming. Familier som har svært syke barn som er under utredning for eller har nettopp fått diagnosen Rett syndrom er i en svært sårbar situasjon og kan have brug for hjælp og støtte.


Her er en oversikt over symptomene på Retts syndrom, og noen av risikoene forbundet med det.

 

Symptomer på Retts syndrom
Dette er noen av de vanligste symptomene som oppstår i forbindelse med Retts syndrom.

  • Små hender og føtter er en av de fysiske tegnene på Retts syndrom. Man ser også ofte at hodet vokser sakte.
  • Hyppige og tilfeldige panikkanfall kan være et tegn på Retts syndrom.
  • Mangelende tale og kommunikasjonsvansker er et annet symptom på Retts syndrom.
  • Unngåelse av øyekontakt
  • Ustyrlig gråt er en annen indikator på at Retts syndrom kan være problemet.


På grunn av likhetene mellom disse symptomene og symptomer på andre gjennomgripende utviklingsforstyrrelser, er det viktig at man får stilt en klar diagnose slik at man kan ta hensyn til farene knyttet til Retts syndrom.

Farer ved Retts syndrom
Det er mange farer forbundet med Retts syndrom. Det kan være fare for andre psykiske lidelser og en manglende evne til å fungere i samfunnet, da barnet trekker seg inn i seg selv. Depresjon og alt som det innebærer er en svært reell fare.

Behandling
Her på GoMentor.com gjør våre tilknyttede spesialister bruk av personlige samtaler for eksempel via online terapi som kan hjelpe med alle problemer en familie kan have, og som er knyttet til Retts syndrom. Gjennom alt fra opplæring og informasjon til veiledning og støtte kan våre tilknyttede spesialister bidra til å gjøre det enklere å håndtere alle utfordringene knyttet til Retts syndrom.


 

Trenger du hjelp?

Silvia Josefine Grøndahl Thomas (Tom) Kjos-Kendall Kristina Buss Folkestad Kalfaret familieterapi
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.