Retts syndrom - GoMentor

Retts syndrom

Skrevet av GoMentor

Retts syndrom er en nevrologisk forstyrrelse som har både fysisk og utviklingsmessig effekt. Små hender og langsom vekst av hode, er noen av de mer vanlige fysiske tegnene forbundet med Retts syndrom. Problemer med sanseapparat, mangel på empati, unngåelse av øyekontakt og andre symptomer vil også ofte kunne observeres. Hvis det ikke behandles kan Retts syndrom føre til alvorlige problemer. Derfor bør man vurdere online terapi via GoMentor.no. Her er en oversikt over symptomene på Retts syndrom, og noen av risikoene forbundet med det.

 

Symptomer på Retts syndrom
Dette er noen av de vanligste symptomene som oppstår i forbindelse med Retts syndrom.

 • Små hender og føtter er en av de fysiske tegnene på Retts syndrom. Man ser også ofte at hodet vokser sakte.
 • Hyppige og tilfeldige panikkanfall kan være et tegn på Retts syndrom.
 • Mangelende tale og kommunikasjonsvansker er et annet symptom på Retts syndrom.
 • Mangel på empati
 • Unngåelse av øyekontakt
 • Ustyrlig gråt er en annen indikator på at Retts syndrom kan være problemet.

  Hvis symptomene oppstår er det viktig at man får en ordentlig diagnose slik at behandling kan starte. På grunn av likhetene mellom disse symptomene og symptomer på andre gjennomgripende utviklingsforstyrrelser, er det viktig at man får stilt en klar diagnose slik at man kan unngå farene knyttet til Retts syndrom.

Farer ved Retts syndrom
Hvis det ikke behandles, kan Retts syndrom medføre alvorlige konsekvenser. Det er mange farer forbundet med Retts syndrom. Det kan være fare for andre psykiske lidelser og en manglende evne til å fungere i samfunnet. For eksempel kan unngåelse av øyekontakt og mangel på empati føre til at barnet trekker seg inn i seg selv. Depresjon og alt som det innebærer er en svært reell fare hvis ikke Retts syndrom behandles.

Behandling af Retts syndrom
Her på GoMentor.com gjør våre tilknyttede spesialister bruk av online terapi som kan hjelpe med alle problemer knyttet til Retts syndrom. Gjennom alt fra opplæring og informasjon til veiledning og støtte kan våre tilknyttede spesialister bidra til å gjøre det enklere å håndtere alle utfordringene knyttet til Retts syndrom.


Symptomer på / Grunner til Retts Syndrom

 • Panikkanfall
 • Mangelende tale
 • Mangel på empati
 • Unngåelse av øyekontakt
 • Gråt

 

Har du eller en du er glad i Retts syndrom? Vi kan hjelpe deg. Du får 100 kr. i GoMentor-rabatt på første samtale når du booker og betaler online.

 Erik Jasper Alexandersen Lillian Tiller Håvar Sjøvoll Sissel Bru Reksten
km fra

Se utvalgte mentorer under

Finn mentorer i ditt område

km fra
 

Trenger du hjelp?

Har du eller en du er glad i Retts syndrom? Vi kan hjelpe deg. Du får 100 kr. i GoMentor-rabatt på første samtale når du booker og betaler online.

 Erik Jasper Alexandersen Lillian Tiller Håvar Sjøvoll Sissel Bru Reksten
Få hjelp online fra kun 169 kr./uke

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.

Denne siden tar i bruk informasjonskapsler for å sikre deg en god brukeropplevelse på hjemmesiden vår. Les mer