Infantil autisme

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Infantil autismeBarn under tre år som viser svekkede sosiale egenskaper, har vanskelig for å kommunisere og lever i sin helt egen verden kan kanskje lide av infantil autisme. Andre symptomer er bl.a. repeterende adferd, ritualer og rutiner. Infantil autisme er en nevrologisk og gjennomgripende utviklingsforstyrrelse som typisk viser seg i løpet av de tre første leveårene. Årsaken til lidelsen er ikke kjent, men man har kommet langt i behandlingen av lidelsen. Uten behandling kan den føre til en rekke problemer, så det er viktig å få hjelp så fort som mulig etter stilt diagnose.

Symptomer på infantil autisme

Alle barn er forskjellig og det kan være vanskelig å få diagnostisert infantil autisme. Det er noen generelle tegn man likevel ser etter.

Dette er noen av tegnene på infantil autisme:

  • Dårlige kommunikasjonsevner
  • Lever i sin egen verden uten mye interesse for omverdenen
  • Dårlig til å interagere med jevnaldrende
  • Manglende sosiale kompetanser
  • Repeterende adferd og rutiner som skal følges nøye
  • Streng på å overholde ritualer
  • Vanskeligheter med å få venner

Gjennomgripende utviklingsforstyrrelser kan til tider være vanskelige å diagnostisere, men hvis noen av de overnevnte symptomene observeres er det også viktig å ikke ignorere dem. Hvis diagnosen stilles finnes det behandlingsmetoder uansett hvor alvorlig autisme det er snakk om.

Behandling av infantil autisme

Ofte vil individuelt skreddersydde adferds-og utdannelsesplaner være den beste måten å behandle infantil autisme. Her hos GoMentor har vi tilknyttet en rekke spesialister som kan hjelpe med terapi, rådgivning og utdannelse i sammenheng med denne utviklingsforstyrrelsen. Online terapi er et nytt tilbud, hvor du kan få behandling uansett tid og sted. Dette kan være en god måte for barn å få behandling på. Avhengig av mange forskjellige faktorer kan behandling variere litt, men våre mentorer har den nødvendige kunnskapen og det rette verktøyet som skal til for å gjøre infantil autisme litt letter å leve med. Finn en terapeut eller en psykolog på listen nedenfor eller søk mer spesifikt til høyre på siden under ’Finn ekspert’ sånn at du kan finne en mentor du føler deg trygg på.

Trenger du en å snakke med?

Silvia Josefine Grøndahl Thomas (Tom) Kjos-Kendall Kristina Buss Folkestad Kalfaret familieterapi
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.