Dysleksi

af GoMentor

Sidst opdateret 10.7.2020

Reviewer GoMentor

Hva er dyskelsi?

Dysleksi er normale, men alvorlige lærevansker som er vanskelige å diagnostisere hos små barn. Symptomer inkluderer: Å bytte bokstaver og tall, problemer med transkribert, problemer med leseforståelse og andre lignende vanskeligheter. Dette er på grunn av problemene som følger med oman bytte bokstaver og tall, problemer med transkribering, problemer med leseforståelse og andre lignende vanskeligheter. På grunn av problemene forbundet med dysleksi opplever mange barn også problemer med depresjon eller sosial tilbaketrekking. Det er derfor det er så viktig å få dysleksi diagnostisert og få behandling før det kommer ut av kontroll. På GoMentor har vi tildelt en rekke spesialister som kan hjelpe til med dysleksi og en rekke andre lidelser. Før vi går inn i dette så er det her litt mer informasjon om symptomene som kan oppstå i forbindelse med dysleksi. Selv om noen kan oppleve at lesevansker ikke er et stort problem, kan det likevel ha store negative konsekvenser for ens liv.

Symptomer på dysleksi

Yngre barn kan finne det vanskelig å uttrykke sine lesevansker, så det er viktig at voksne er klar over de andre indikasjonene slik at en riktig diagnose kan gjøres. I tillegg til lesevansker er det en rekke konkrete tegn på dysleksi. Disse inkluderer å bytte bokstaver og tall og problemer med å etterligne skriftlig tekst nøyaktig. Andre symptomer inkluderer: problemer med å høre og forstå andre, samt generelt nedsatt evne til å koordinere. Hvis det ikke behandles riktig, kan dysleksi føre til tilbaketrekking eller til og med alvorlig depresjon. Selvfølelse Problemer er også vanlige hos både barn og voksne som lider av dysleksi. Som nevnt kan det være vanskelig å observere hos svært små barn, men så snart diagnosen er gjort, er behandling viktig.

Hos GoMentor vet vi om de spesielle behovene til personer som lider av dysleksi – uavhengig av alder. Derfor har vi tildelt en rekke spesialister som kan identifisere ens individuelle behov og forberede en behandling som hjelper. Barn som lider av dysleksi trenger ekstra hjelp på skolen, noe som kan være vanskelig hvis du ikke vet hvordan du får denne hjelpen. Dysleksi kan også ende opp med å bli et livslangt problem fordi det følger en inn i voksen alder. Ens holdning er viktig når man prøver å behandle dysleksi. Online råd via GoMentor kan bidra til å håndtere dysleksi. Tidligere ble dysleksi ikke forstått, men i dag er det riktige terapier som kan gjøre det mulig for personer som lider av dysleksi å leve et mer normalt liv.

Få hjelp med dysleksi

Silvia Josefine Grøndahl Ole Holmaas
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Dysleksi

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.