Staveforstyrrelse

af GoMentor

Sidst opdateret 10.7.2020

Reviewer GoMentor

Hva er staveforstyrrelse?

Noen tror kanskje at dårlig staving bare er et resultat av latskap, men denne typen læringsproblemer påvirker mange. Og fordi det kobles til språk, kan det også føre til andre lærevansker. Symptomer inkluderer: problemer med leseforståelse, og andre lignende problemer. Tidligere var mulighetene begrenset for personer med denne typen lidelse, men i dag er ting annerledes. Her på GoMentor har vi tildelt en rekke spesialister som kan hjelpe til med staveforstyrrelser. Først er imidlertid her litt mer informasjon om indikasjonene som kan oppstå i forbindelse med en staveforstyrrelse.

Symptomer på staveforstyrrelse

For de fleste, hvis du gjenkjenner to eller flere av følgende indikasjoner, kan det være et tegn på en staveforstyrrelse: leseproblemer, staveproblemer, andre lærevansker og / eller uttaleproblemer. Tidligere ble folk som hadde problemer med staving antatt å bare være lat eller uintelligent, men siden da har mye blitt lært om staveforstyrrelser. Hvis det ikke behandles, er det en risiko for at det kan forårsake andre lidelser, som depresjon. Derfor er det viktig å søke behandling og hjelp for staveforstyrrelser før det kommer ut av kontroll. Før du kategoriserer en person som lat eller dum - som for øvrig ikke er en god idé i det hele tatt - fordi de ikke kan stave, kan det være på tide å få en diagnose slik at du kan søke behandling.

1.            Dårlig staving

2.            Problemer med å lese

3.            Andre lærevansker

4.            Uttale problemer

Hjelp for staveforstyrrelse

Hos GoMentor vet vi at en staveforstyrrelse kan være pinlig fordi mange bare antar at du er dum og ikke kan stave. Våre tilknyttede spesialister er kjent med staveforstyrrelser og kan bidra til å lindre symptomer og håndtere utfordringene du kan møte som følge av en staveforstyrrelse. En ubehandlet staveforstyrrelse kan, i tillegg til vanskeligheter med staving, forårsake en rekke andre problemer, inkludert depresjon eller andre psykiske lidelser. Online råd og behandling via GoMentor kan hjelpe med alle vanskelighetene du står overfor i forbindelse med en staveforstyrrelse. Å kunne snakke om problemet med noen som forstår deg er et kraftig verktøy for å gjøre en plagsom situasjon litt lettere å håndtere. Dette er grunnen til at online hjelp mot lærevansker via GoMentor kan være gunstig.

Trenger du hjelp for staveforstyrrelser?

Silvia Josefine Grøndahl Ole Holmaas
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Trenger du hjelp for staveforstyrrelser?

Silvia Josefine Grøndahl Ole Holmaas
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Staveforstyrrelse

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.