Dysgrafi

af GoMentor

Sidst opdateret 10.7.2020

Reviewer GoMentor

Hva er dysgrafi?

Dysgrafi - eller vanskeligheter med å uttrykke deg skriftlig - kan virke som et lite problem, men for noen kan det ha mange alvorlige konsekvenser som lav selvtillit, lærevansker og sosiale problemer. Symptomer på denne lærevansker inkluderer blant annet grammatiske feil og tegnsettingsfeil, dårlig håndskrift og dårlig stavemåte. Det er vanskelig å diagnostisere dysgrafi bare ved å lete etter symptomer, men hvis det først observeres, kan det være en god indikator på at ytterligere tester skal utføres. Årsaken til dysgrafi er ennå ukjent, men det er en relativt vanlig lidelse. Siden det er fare for alvorlige effekter i form av psykiske lidelser, er behandling viktig! Gjennom GoMentor kan våre tilknyttede spesialister hjelpe til med denne forstyrrelsen. Les mer om symptomene nedenfor, slik at du kan vurdere om  nettbehandling kan være nødvendig.

Symptomer på dysgrafi

Selv om følgende symptomer kan peke mot dysgrafi, er det likevel viktig å gjøre en klar diagnose. Med det sagt, følgende symptomer kan indikere dysgrafi, inkludert hyppige grammatikk og tegnsetting feil. I den moderne verden, hvor datamaskiner spiller en stor rolle, kan du ikke ta dårlig håndskrift så alvorlig lenger, det kan også være et tegn på dysgrafi. I tillegg til disse symptomene, vil det også være typisk for personer som lider av dysgrafi at de også har andre lærevansker. Derfor er det viktig å søke behandling før små problemer blir store og vanskeligere å behandle.

Behandling av dysgrafi

Online terapi for behandling av dysgrafi er et nytt paradigme, men vi tar det på alvor her på GoMentor. Vi har knyttet en rekke spesialister som forstår behovene til mennesker som lider av lærevansker og vet at disse lidelsene ofte kommer i par, slik at det er flere lærevansker. Med terapi og rådgivning kan bivirkningene av dysgrafi unngås. Mange opplever problemer med depresjon som følge av dysgrafi. Før det blir et problem, kan du la GoMentors tilknyttede spesialister hjelpe deg med symptomene på denne læringsvansken. Noen mentorer tilbyr også gruppeterapi som kan hjelpe med moralsk støtte for å overvinne dysgrafi og dens utfordringer.

Få hjelp med dysgrafi

Silvia Josefine Grøndahl Ole Holmaas
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Få hjelp med dysgrafi

Silvia Josefine Grøndahl Ole Holmaas
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Dysgrafi

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.