Tillit og gode relasjoner, autentisitet

Skrevet d. 2-10-2018 23:10:54 af Gunn Berit Lilleheim - Kognitiv terapeut, Veileder

Livets overskudd
Hva er det som påvirker at vi knytter oss til enkelte personer? Hva er det med disse personene som er spesielt?
Jeg jobber som samtaleterapeut og coach og flere søker hjelp til å bedre sine sosiale ferdigheter. I samtale utforskes den enkeltes emosjonelle intelligens. Dette er medmennesker som ønsker å bli en bedre leder,kollega,venn, kjæreste, forelder. 

Min erfaring tilsier at dette handler mye om autentisitet, ektehet hos den andre. Denne personen som lett vekker tillit, er i pakt med sitt indre vesen, et ekte og sanne. Det å opptre autentisk handler først og fremst om ekte involvering. Være ekte i relasjon, lytte å bry seg om den man er i relasjon til. Fang gjerne opp ord hos den andre i samtale, og gi et spørsmål tilbake, selv om du forstår hva den andre mener. Dette viser at du er genuint interessert i det den andre vil fortelle. Jeg registrerer fort, både privat og i jobb om mennesker jeg møter er interessert i meg som person og det jeg vil formidle. 
Autentisitet handler for meg om ærlighet, og å bevare integritet i alle situasjoner og i møte med andre. 
genuin kommunikasjon både analogt og digitalt. For å bedre dine sosiale ferdigheter handler samtaler og test «med meg» mest om din troverdighet, hel ved, hvordan tilnærmer du deg andre? Hvordan opplever andre deg i de ulike situasjoner som kan oppstå? 

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.