Øyeblikkelig hjelp til et knust hjerte.

Skrevet d. 21-3-2019 10:33:02 af Gunn Berit Lilleheim - Kognitiv terapeut, Veileder

Har du tenkt over hva sann kjærlighet er for deg? 

Er dette gjensidige varme følelser mellom to, der begge vil hverandre det aller beste? 


I kjærlighetslivet endres glede og varme, lett til sorg. Noen takler et brudd bedre enn andre. Til mere en har satset på forholdet til en annen, knyttet forholdet til «egen» lykke, trivsel med å bli elsket og få alt hva dette forholdet ellers kunne bringe av kjærlighet, trygghet, posisjon, status, forbedringer, lettelser i «sitt liv» des større kjennes tapet. 


Jeg leste nettopp at det er lettere å forlate et forhold som har vært bra og gitt anledning til gode og sterke opplevelser, enn det er å forlate et forhold som har mislykkes. 

Dette fordi et mislykket forhold er uferdig og en kjenner et drag til å fortsette for å finne ut. 


Det er noen som kan komme seg igjennom et brudd og de følelsesmessige konsekvenser relativt hurtig. 

Fra det havarerte forholdet har de blitt klokere på seg selv og klarer å la følelser jobbe «for de» og ikke imot de. 

I et <3 forhold kan det gi en større mulighet til «lykke» om du har utviklet ferdigheter til å forholde deg sundt, modent, ærlig, åpent, direkte, og ikke-manipulerende, ikke-utnyttende i kjærlighetsforhold ditt. 


Personer som har mindre selvfølelse og et lavere selvbilde har lettere for å utvikle depresjon etter tap av sin kjærlighetspartner. 


I samtaler trener vi på å hente frem gode emosjonelle ferdigheter hos «deg». Vi avdekker emosjonelle minner som lager problemer for deg i møte med andre. 

Du vil oppleve dette som styrke, også der du må gå igjennom et brudd eller noe annet du kjenner gjør vondt å håndtere følelsesmessig. 

Dette vil styrke deg <3

LilleheimCoach

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.