Identifisere dine følelser

Skrevet d. 8-11-2018 16:11:20 af Gunn Berit Lilleheim - Kognitiv terapeut, Veileder

Noen av de sentrale begivenheter i ditt liv, opplevelser fra din barndom, ungdomstid, voksentid og møtet med de som betyr det spesielle for deg , er forbundet med sterke følelser. Følelser viser seg automatisk i ditt indre, knyttet til de viktigste perioder og hendelser i ditt liv. 

Så er det ikke alltid «vi» klarer å uttrykke følelser med ord. Kanskje du gjennom kroppsspråket og sansene dine uttrykker «dette» som overstiger ordenes betydning. Det kan være vanskelig å uttrykke følelser på en presis, sensitiv og meningsfull måte. 

Jeg registrere at kommunikasjon av følelser ofte er et viktig mål for terapi samtalene. Derfor starter ofte behandlingen med å lære å identifisere «egne følelser» hos den andre. 

Dine følelser veileder deg på ditt indre plan og påvirker deg, ofte med lynets hast, uten at du tenker over det. Prøver du å fortrenge og unngå enkelte følelser fordi de kjennes ubehagelige og fremmede, jobber de ikke konstruktivt for deg. Jeg registrerer at enkelte har en ide om at de kun har få, eller ingen følelser. 

Det er faktisk FØLELSER knyttet til hver eneste TANKE du har. 

Enkelte samtale metoder jeg kan bruke, henter frem og registrerer følelser hos den andre,som kan være fra de følelser som heter lykke og kjærlighet til andre som heter avvisning og skyld. Den sterkeste av alle følelser heter kjærlighet. Kjærlighet kan heale, den healer langt ut over sine grenser der det ryddes plass til den <3 LilleheimCoach


Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.