Hvordan opplever du ditt liv og deg selv?

Skrevet d. 9-1-2018 21:58 af Gunn Berit Lilleheim - Kognitiv terapeut, Veileder

Hvem ønsker du å være?

Noen ganger lurer jeg på om "Facebook" kan vurderes som "Fakebook", fordi det kan se ut som de fleste har det perfekte liv. 

På mange måter er det også bra at venner deler gode ting, men hvis andres selvskryt eller posting av det perfekte får oss til å føle oss mindreverdig, kan det være et nyttig verktøy å bli mere bevisst på hvordan og hvorfor en sammenligner seg med andre. 

Skru heller av Facebook og still deg selv spørsmålet hvorfor er det så vanskelig for deg å se på disse bildene, lese innlegg og samtidig oppfatte deg selv som god nok.

Å sammenligne deg med andre, stjeler lykken fra ditt liv. Hvordan kan du gi litt mere blaffen i det andre gjør og rette oppmerksomheten inn mot deg selv og hva du selv gjør. Registrere egen aktivitet og tanker.

Ved å kjenne på dager vi føler oss elsket, og opplever at vi er hjemme i oss selv. Slike dager har vi ikke like stort behov for å sammenligne oss med andre. Vi har mindre behov for å kritiserer andre når vi har en aksepterende holdning til oss selv. En kan spørre seg selv hvorfor en har utfordringer med å føle seg verdifull og hel.

Det er når du lærer å omfavne dine egne svakheter at du slutter å sammenligne deg med andre. Prisen du må betale for å leve mere helhjertet og få en bedre selvfølelse, er å utvise stort mot ved å by på deg selv. 

Til å akseptere at din sårbarhet er det vakreste du har.Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.