Enhver følelse har sin rett.

Skrevet d. 29-8-2018 22:40:30 af Gunn Berit Lilleheim - Kognitiv terapeut, Veileder

I samtale kan vi trene på at dine følelser har noe å fortelle deg. Enhver følelse er der for å fortelle deg noe viktig, noe du skal forstå og lære om deg selv.

Det kan være slik at for å forstå følelsen er du nødt til ---->.  å kunne lære det å betrakte den og ikke la deg fanges av den. Det kan oppleves letter sagt enn gjort.

Det krever at du tørr puste inn i følelsen og møte den åpent.

Det er når du lar følelsen påvirke deg, ikke tør være sammen med den, at du kan oppleve å miste deg selv.

At du kan drukne helt eller delvis i følelses -havet som omslutter deg. For å unngå å drukne, kreves det at du tør å se på følelsen, litt utenfor deg selv, på avstand. Der er du sterk nok til å oppdage at følelsen ikke er deg, men kun er fortelling i deg. Når du henter frem en utforskende side på fortellingen som ligger i følelsen, kan du endelig oppleve å trekke pusten dypt og mere behagelig.

Angsten kan minne deg om den mere sårbare delen av ditt indre. Du er kanskje redd for å bli såret igjen, et tegn på å huske å gi deg selv mere egen omsorg.

Eller den"følelsen" kan sikre at du ikke våger deg utpå, hvor du av gammel erfaring, tror du kan bli til latter, såret eller forlatt. Igjen er følelsen der for å fortelle deg noe, noe som er viktig for deg, noe som er viktig at du lytter til. 

Angst kan være uttrykk for dyp kjærlighet. Frykten for å miste kjærligheten til en annen, eller til seg selv, eller til det liv du kjenner og holder av.

Angsten har mange fortellinger, men oftest få ansikter. Ser du kun på "ansiktet" kan du lett tråkke feil. Hvis du kun merker angsten, så fyller den deg opp. Den stjeler hele din livs energi. Du blir blind for verden omkring deg og ikke mindre blir du blind på deg selv og tror du er fanget, låst, spent fast.

Når du tørr møte den følelser som er i deg "uansett dens karakter"  med din godhet, kjærlighet og nysgjerrighet, forsiktig og langsomt, så kan du få øye på fortellingen.

Du kommer bak ansiktet og det som skremmer. Det krever nysgjerrighet, tålmodighet og stor omsorg fra deg til deg. Til sist, det er alltid mye mere som beveger seg i deg og fungere en det motsatte.Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.