Din tid er nå.

Skrevet d. 25-11-2018 21:49:57 af Gunn Berit Lilleheim - Kognitiv terapeut, Veileder

Opplever du gode øyeblikk i løpet av dagen din? Eller er det noe hos deg som stjeler din oppmerksomhet, slik at dagen din passerer uten at du har registrert oppmuntring , takknemlighet og glede? 

Hva er det som kan forstyrre din mentale likevekt?


Bruker du for mye tid på dine «tenkte problemer»? Ekte eller tenkte problemer. Hva er forskjellen? 

Tenkte problemer oppstår utelukkende i ditt sinn, og de har ikke gått i oppfyllelse der og da, og er kun tanker. «Tanker er ikke sannhet».


Ekte problemer oppstår her og nå. 

Dette er situasjoner du forholder deg til, og som du ønsker å løse og mestre på best mulig måte, og derfor gir de mindre bekymring.


Jeg ser at ekte problemer kan oppleves store og altomfattende og enkelte søker terapi forbi de trenger profesjonell samtalepartner i en kritisk fase av livet. De trenger avlastning og hjelp til mestring, eller å få tatt opp sin situasjon i trygge omgivelser. 

Ekte problemer er begrenset av virkeligheten, av tid og rom. 


Min erfaring er at personer oftere søker terapisamtaler på grunn av tenkte problemer enn ekte. 


Tenkte problemer er kun begrenset av din fantasi, og den kan hos enkelte være ubegrenset. Støtt deg til at dine tenkte problemer trenger du ikke ta inn over deg, og de er mulig å bli kvitt. Gjennom samtale kan vi redusere og fjerne de ved holdningsendring hos deg. Du trenger ikke glemme de skremmende tankene for å få mindre ubehag, kun minne deg selv om at det kun er en tanke og at du ikke har bevis for at tanken vil gå videre til en skremmende opplevelse. Si til deg selv at det fortsatt bare er en «tanke». TANKER er ikke farlige, selv om jeg forstår at du kjenner det slik. 

I terapisamtaler holdes fokus på å styrke holdninger som gjør deg i stand til å tåle verden med all dens usikkerhet, urettferdighet og ensomhet........slik at du kan legge merke til og nyte den glede og kjærlighet som går forbi deg på «din dag» 

LilleheimCoach 

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.