Bulimi

af GoMentor

Sidst opdateret 16.4.2020

Reviewer GoMentor

Hva er Bulimia?

Bulimia, også kjent som bulimia nervosa, består av en ødeleggende ond sirkel med å spise store mengder, etterfulgt av utskillelse av mat fra kroppen på usunne måter som oppkast, overdreven bruk av avføringsmidler og sult. På grunn av den andre fasen av denne syklusen, har mange mennesker som lider av bulimi også anoreksilignende problemer. Dette gjelder imidlertid ikke i alle tilfeller. Som med andre spiseforstyrrelser er det både psykologisk og følelsesmessig relaterte skader forbundet med bulimi. Det er mange komplikasjoner assosiert med bulimi som f.eks. dehydrering, tannråte og forskjellige problemer med både nakke og mage.

Symptomer / årsaker til Bulimia (Bulimia Nervosa)

Noen av symptomene på bulimi er overspising, selvindusert oppkast, vekt og vektbesettelse og tvangslidelser. Mange mennesker som lider av bulimi vil oppleve flere overspisingsfaser som vil føre til skyld og depresjon. Disse følelsene er det som får noen av de som lider av bulimi til å bruke drastiske metoder for å bli kvitt maten igjen.


Få hjelp med bulimi

Trine Bache Susanne Borge Merete Oddny Karlsen Helena Vatnebryn
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.