Angst i desember

Skrevet d. 4-12-2019 15:09:46 af Yvonne Mari Vallentine-West - Terapeut

Angst kan forsterkes når vi nå trer inn i julemåneden. Dette vet jeg fordi at det er en måned full av forventninger, det blir mye for mennesker med angst. F.eks er spiseforstyrrelser noe som trigges når familier samles og alle skal hygge seg rundt matbordet. Det blir som om at det du ikke fikser, ikke har kontroll over; gleder alle seg over. Mens deg med spiseforstyrrelse sliter med å ta vare på bare å spise «normalt» i hverdagen. 

Som tenåring plagdes jeg av bulimi, nå er jeg helt frisk. Men jeg husker godt hvordan det var. Ønske om at bare denne dagen, denne advent, denne jula skulle være bra. Jeg har faktisk mye kunnskap om dette, så føl deg trygg på å ringe meg for din egen del eller på vegne av ditt barn. 

Sammen finner vi veien til å takle og tåle emosjonene og holde maten utenfor i settingen der den kan spises og forhåpentligvis nære.

velkommen!

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.