Det er ikke noe galt med deg

Skrevet d. 8-10-2019 14:24:44 af Michael Stenhagen -

Hva er det som er galt med meg?  Dette er en artikkel skrevet delvis av Stephanie Fjeld som også er blitt ansvarlig for sosiale medier for meg og digital markedsføring. Føler meg heldig. Du kan også følge min nye instagram konto lifecoachmichaels som hun har bygget. 

Har du noen gang følt at du ikke er bra nok, at du ikke strekker til eller passer inn?

Det er mange som kjenner på denne følelsen i forskjellige facetter i livet. Den ensomme ulven, det svarte fåret i familien, den siste i rekken, eller fallende mellom to stoler. Det er en følelse som er så vanlig at vi har utallige ord og uttrykk vi kan sette på dem. Så hvorfor føles det fortsatt så ille når man vet at mange føler det samme?

Kanskje har du kjent på dette lenge og utviklet en slags mantra som sier “hva er det som er galt med meg?” hver gang du opplever denne følelsen. Det du gjør da er at du forsterker denne følelsen ved å bruke den gang på gang. Du setter deg selv på et veldig ensomt sted hvor du absolutt ikke behøver å være. 

Det som er greit å vite er at dette er bare tankene våres. Om et øyeblikk kommer det andre tanker. Hvis du klarer å se at det ikke er så viktig hva du tenker, men at vi mennesker er tenkende vesener, og det når som helst kan komme en ny tanke som forandrer hele opplevelsen din. Vi må faktisk aktivt tenke de samme tankene for at de skal bli. 

Du er ikke alene. 

Du vet jo at du ikke er alene, så hva med å begynne der. Ikke spør hva som er galt med deg, spør “hva er det med oss som gjør at vi føler slik?” Du er en del av noe større, det finnes mange som føler det slik og du føler deg mindre alene. Oss, er de som er som deg. Fordi du er ikke alene. Det kan være veldig isolerende å tenke at det bare skjer med deg, og hvis du åpner opp for at det kan være et fellesskap kan du muligens gi slipp på denne ensomheten rundt at du ikke er bra nok eller ikke passer inn. Stephanie fjeld”. 

Det gjør at du inkluderer deg selv i det å være menneskelig. I det å være menneske. Alle har vi slike tanker eller lignende av og til. Det er helt ok, og det gjør at vi mennesker er mer like enn vi tror. Ved nærmere ettertanke er vi alle like, vi kommer fra den samme kilden, men vi tenker ulikt og opplever livet forskjellig. 

Gjør endringer i miljøet ditt

Alexander Den Heijer sa “Når en blomst ikke blomstrer, fikser du miljøet den vokser i og ikke blomsten.” Det er viktig å huske på at det ikke er noe galt med blomsten, likeså er det er ikke noe galt med deg. Blomsten trenger vann, luft, sol og jord for å blomstre, hva trenger du? Det er en grunn til at du føler deg slik du gjør, og det er viktig å finne roten til det og gjøre noe med det. De færreste klarer å gjøre det helt på egenhånd. Å se ting i nytt lys krever ofte nye perspektiver. Man må rive opp røttene litt for å få det til og se på områder utenfor det man er vant til. Utforske deg selv mentalt og tenk utenfor hva du allerede kan og vet. Du finner sjelden noe nytt i å fortsette å gjøre alt likt. Likeså at du sjelden finner helbredelse på det samme stedet som såret deg. 

Rome wasn’t built in a day

Det er ikke gjort på en dag. Vi mennesker er vanedyr og det tar tid å tillegge seg en vane. Du kan ikke forvente at det er en rask prosess, men det viktigste er å begynne. Ett skritt om gangen, en dag om gangen, en ting om gangen. Du har ikke dårlig tid. 

For å få nye perspektiver, hjelper det med en dypere tankeprosess. I den prosessen jobber jeg med mennesker og legger til rette for dette mest mulig, slik at man får nye tanker og innsikter. Forlatt til oss selv er vi motstandsdyktige som mennesker og vi blomstrer. Potensialet er enormt fordi vi kan få større drahjelp fra vår egen livskraft.

Læs mere om: Krise

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.