Terapeutisk fotografering, en vei ut av isolasjon og utrygghet

Skrevet d. 19-10-2018 10:08:42 af Eli Irene Brager - Gestaltterapeut, Psykoterapeut

Jeg har satt opp kurs 3 november i det vi kaller terapeutisk fotografering. Dette går ut på å uttrykke seg selv gjennom å fotografere, sette ord på tanker og følelser gjennom de bildene vi tar. Når vi fotograferer, speiler vi oss selv, kanskje helt ubevisst. Dette gjør fotografiet til et spennende medium hvor vi kan uttrykke oss selv. Kurset går ut på å bevisstgjøre dette. Bli oppmerksom på hva som skjer med oss i øyeblikket vi tar bildet, og i etterkant stille oss spørsmålet hva gjenspeiler det motivet i meg. 

Mennesker som sliter med angst, isolasjon, ensomhet, nedstemthet kan ha nytte av et kurs i terapeutisk fotografering. Det blir ikke bare fokus på indre tanker og følelser, men vi har et verktøy (kamera) som hjelper oss med å rette blikket utover og over på noe annet. Noe som kanskje reflekterer det vonde som vi går og strever med. Og kanskje det noen ganger er enklere å sette et bilde på det , enn å bruke ord. 

Fotografering kan bedre kommunikasjon, kan hjelpe deg å huske, kan bedre selvtilliten, kan bedre samhold og være med på å utvikle positive relasjoner, kan være et middel til å formidle det som er viktig for deg, kan støtte endringsprosesser, kan bli en hobby og en interesse, kan utvikle din refleksjon og selvforståelse. 

Fotografering sammen med terapi har jeg god erfaring med, og det har betydd mye for meg i mitt liv. Derfor ønsker jeg å gi det videre til deg. Du er hjerelig velkommen 3 november. 

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.