Bundet og fri med støtte

Skrevet d. 15-11-2018 13:11:28 af Eli Irene Brager - Gestaltterapeut, Psykoterapeut

Denne gangen har jeg tenkt å skrive om å være bundet og fri.


Kjenner du deg bundet av og til? En slik følelse som holder deg tilbake, en følelse som gjør at du blir forsiktig, holder ord tilbake eller bevegelse tilbake. Alle gjør vi det, noen ganger trenger vi det å holde tilbake. Binde oss. Det motsatte er å være fri, kanskje kjenner du på det å være fri, tørre å snakke åpent ut, ha glade åpne bevegelser, være litt spontan og impulsiv. Det kjennes som god frihet. Og det kan være at vi alle sammen gjør det av og til også, tillater oss å være frie og åpne. Bundet og fri. Fri og bundet. Det blir som en bølgende bevegelse, en dans, noen ganger fri og noen ganger bundet.


Kanskje sitter du inne i et "skap", du tør liksom ikke å åpne døra på skapet å kikke ut. For det kan være skikkelig skummelt, hva ville skje om du turde å gå ut av skapet ditt og vise deg frem for verden å si "her er jeg, dette er meg, akkurat slik er jeg" og slå ut med armene og være deg selv. Kanskje tenker du på hva alle andre ville tenke om deg, og du tenker at det ville antagelig ikke være så gode tanker, så dermed lukker du deg inne igjen. Eller kanskje du tenker at du ikke skal bry deg om hva andre tenker og sier og gjør, men være deg selv og faktisk gå ut av skapet. Åpne døra helt opp og trå ut i den store ukjente, spennende verden som kalles livet. Ut i det livet som du er kalt til å leve. Det er tør, tør ikke, fri og bundet. Overveielser og ikke overveielser. For og i mot. 


Jeg tenker at det kan være fint å være både bundet og fri. Det å være litt begge deler. Skape et slags gjennomsnitt. Uansett er det viktig at du finner støtte der du er om det er i å være bundet eller om det er i å være fri. Det er viktig at du kan støtte deg selv der du er akkurat nå. Kanskje kan du finne støtte i disse ordene, kanskje kan du finne støtte i en venn eller venninne, kanskje i den varme kaffekoppen, kanskje i det å skrive. Det er mye vi kan finne støtte i, faktisk er gulvet du står på din støtte, en vegg å lene seg mot eller en stol å sitte i. Bundet og fri med støtte. Det må være fint. 

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.