Ukens Søndagsdrypp: Sommer og selvmedfølelse-tips 1

Skrevet d. 17-6-2018 20:26 af Hege Paulsen - Gestaltterapeut, Psykoterapeut

Nå er vi godt ut i juni og sommeren er her for fullt, og selv om jeg skal ha litt ferie her og der har jeg lyst til å fortsette å dele Søndagsdrypp med deg gjennom hele sommeren. Ferietid er en glimrende anledning til å ta et skritt til siden og bli bevisst hvordan hverdagen er og hvordan man ønsker den skal være, og jeg håper du vil stikke innom her og få med deg litt inspirasjon til gode dager og mer glede. 


Så de neste søndagene vil du få Selvmedfølelse-tips her i Søndagsdryppet. Ikke nok med at jeg heier på at vi alle er litt snillere mot oss selv, men aktiv bruk av selvmedfølelse viser seg å redusere stress og gi mer energi og glede, så dette bør vi bare gjøre mer av alle sammen. Ikke sant?


Her får du tips #1! God lesing, fine du!Vit at du fortjener å ha det bra og at det ikke er egoistisk og ta vare på deg. Det er faktisk helt NØDVENDIG!


At du er snill med deg og er opptatt av ditt eget ve og vel betyr ikke at du gir blaffen i andre. Snarere tvert i mot. Jo bedre du har det, jo mer overskudd får du og jo mer har du å gi til de rundt deg.


Du kan nemlig gjøre begge deler, du kan både være snill mot deg selv og snill mot andre. Det ene utelukker ikke det andre, og at du sørger for at du har det bra gavner også de rundt deg. Vinn -- vinn!


Så TA VARE PÅ DEG!


 


Ønsker deg en god ny uke i morgen!


 


Søndagssmil fra meg :)

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.