Husk dette når du blir veldig opptatt av hva "de andre" tenker og synes om deg!

Skrevet d. 30-5-2019 23:08:49 af Hege Paulsen - Gestaltterapeut, Psykoterapeut

IT DOESN'T MATTER WHAT THEY THINK OF YOU.

IT MATTERS WHAT YOU THINK OF YOU.


I terapirommet hos meg møter jeg mange som er opptatt av om «de andre» liker dem og hva «de» tenker og synes om dem og det de gjør og sier. «De andre» kan være kollegaer, venner, og folk de ikke engang kjenner. 


Da stiller jeg gjerne dette spørsmålet: «Men hva med deg, liker DU deg?»

Da får jeg ofte et litt forvirret blikk og et «hmm» tilbake. 

Jeg skjønner det godt, for de fleste av oss er veldig opptatt av hva «de andre» synes og mener, og så glemmer vi å være bevisst på hva vi synes og mener om oss selv. Og det er jo det som er viktig! 


Hva «de andre» synes og mener om oss har vi ingen kontroll på og folk er forskjellig og liker forskjellig, så det er uansett et umulig prosjekt å bli likt av alle. Men at DU liker deg, har gode tanker om deg og er snill med deg selv i den indre dialogen din, betyr så mye mer for deg og hvordan du har det. Og hvis du synes du er bra, så blir det gjerne litt mindre viktig hva «de andre» synes, og da kan du slappe bedre av sammen med andre og bare være den unike og fantastiske personen DU er!

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.