Sammenligner du deg med andre?

Skrevet d. 7-5-2019 21:07:44 af Hege Paulsen - Gestaltterapeut, Psykoterapeut

DON'T COMPARE YOUR LIFE TO OTHERS.
THERE'S NO COMPARISON BETWEEN THE SUN AND THE MOON,
THEY SHINE WHEN IT'S THEIR TIME.


Vi får som regel ikke bedre selvfølelse av å sammenligne oss med andre og deres liv. Men selv om vi vet dette betyr ikke det at det blir noe lettere å la det være. 


Kjenner du deg igjen?


Kanskje er det nettopp da når selvfølelsen er lav at vi sammenligner oss mest og så er vi inne i en vond sirkel av «jeg er håpløs, ikke smart nok, ikke bra nok, ikke... (fyll inn det som passer) nok», og som igjen gir oss enda lavere selvfølelse. 


Det som kan hjelpe da er f.eks å ta en opprydding i sosiale medier og unfollow de som gir deg en litt sånn ekkel følelse og som gjør at du ikke føler deg bra nok. 


En annen ting du kan gjøre når du sammenligner deg er å være litt nysgjerrig på hva du sammenligner deg med og blir så opptatt av med den andre. Skulle du f.eks. ønske du hadde like fine bilder på Instagram som ei eller en du følger der? Kanskje er sammenligningen egentlig et hint til deg om å hente frem kameraet du ikke har brukt på lenge og ta opp igjen en gammel hobby du har hatt med å være kreativ og uttrykke deg gjennom bilder? Kanskje er det bare en påminnelse til deg om noe du ønsker deg og som du kan skape mer av i livet ditt? 


En tredje ting du kan gjøre er å se på sammenligningen som en mulighet til å jobbe med din egen selvfølelse og styrke den. For om du liker deg selv litt bedre og tenker at du er bra og at livet ditt er ganske fint, så er du ikke like utsatt for å måle deg selv med de andre. 


Og da skinner du som bare DU kan skinne!

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.