Ukens Søndagsdrypp: Selvmedfølelse-tips 8

Skrevet d. 5-8-2018 19:05:50 af Hege Paulsen - Gestaltterapeut, Psykoterapeut

Si «nei» og sett grenser, og ta hensyn til deg.

Sørg for å verdsette DIN tid og energi til det som gjør deg godt og som gir deg påfyll, og øv deg på å ikke si ”ja” helt automatisk til alt som kommer fra andre. Går alt annet og alle andre foran deg og det du trenger for å ha det bra, plasserer du deg selv sist.

Så ta deg selv på alvor og pass på at du ikke kommer på siste plass på listen av viktige personer i ditt liv.

DU skal leve med DEG SELV 24/7 resten av livet ditt og nettopp derfor bør du være den viktigste personen i ditt liv! Det bør ALLE være i sitt eget liv!

Synes du det virker vanskelig og uvant?

Prøv å gi deg selv litt tid til å svare neste gang du blir spurt om noe av noen andre, du kan f.eks. si at du kommer tilbake til vedkommende senere i dag, eller i morgen eller over helgen. Som regel haster det ikke å gi et svar og da kan du unne deg litt tid til å kjenne etter og tenke over om det du har blitt spurt om er noe du har lyst til, noe som passer nå eller noe du har behov for å velge bort.

Husk at det å sette grenser ikke betyr å være ufin, streng eller sur. Det betyr bare at du i en travel hverdag med mange krav og kanskje mye stress, passer på deg selv slik at du har det bra OG kan være der for andre, og derfor trenger å si «nei» akkurat denne gangen.

Og du, ved at DU sier «nei» og setter grenser for deg gir du også de andre «tillatelse» til å gjøre det samme, og på den måten oppmuntrer og hjelper vi hverandre til å ta vare på oss selv slik at vi også har det bra sammen. Vinn/vinn, ikke sant?

Ønsker deg en god ny uke i morgen med deg ØVERST på din liste!

 

Søndagssmil fra meg :)

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.