Ukens Søndagsdrypp: Selvmedfølelse-tips 4

Skrevet d. 8-7-2018 20:26:59 af Hege Paulsen - Gestaltterapeut, Psykoterapeut

Synes du det er vanskelig å vite hva det betyr for DEG å være snill mot deg selv? 


Hvordan praktisere det og vite hva du trenger? 


Du har kanskje skjønt det nå at det er viktig at du er god mot deg selv og har medfølelse for dine egne utfordringer og du har bestemt deg for å gjøre mer av det, men hvordan komme igang?


Jeg har en genial måte å gjøre det på som jeg vil dele med deg. Denne bruker jeg selv for å forstå hvordan jeg bedre kan ta vare på meg og gi meg selv det jeg trenger. 


Se for deg en som du er veldig veldig glad i og som du bare ønsker absolutt ALT godt og som er i samme situasjon eller har det som du har det akkurat nå. Tenk og forestille deg hvordan du ville snakket til og oppført deg mot denne personen (f.eks. en veldig god venn). 


Still deg følgende spørsmål: 

Hva ville jeg sagt til min gode venn nå? 

Hvordan ville jeg oppført meg mot min gode venn akkurat nå? 

Hva ville jeg tenkt var det beste for vennen min nå?


Lytt til svarene som kommer til deg. De svarene du kommer frem til gjelder nemlig også DEG! Så gjør og si disse tingene til deg selv. 


Vend denne vennligheten og omsorgen du har for vennen din mot deg selv. Vi er ofte mye greiere og rausere med andre enn oss selv, så dette er en god øvelse å gjøre når du synes det er vanskelig å vite hvordan du kan være snillere mot deg selv.


Anbefaler deg å prøve!


Ønsker deg en ny varm og fin sommeruke i morgen!Søndagssmil fra meg :)

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.