Ukens Søndagsdrypp: Livet er NÅ - hvordan vil du leve det?

Skrevet d. 13-5-2018 22:34:07 af Hege Paulsen - Gestaltterapeut, Psykoterapeut

I dag har jeg lyst til å dele en fantastisk historie med deg. Denne historien inspirerer meg igjen og igjen til å være bevisst på hvordan jeg velger å leve livet mitt og hva som er viktig, og ikke minst til å huske på at livet er NÅ. En viktig påminnelse som jeg er sikker på at mange av oss trenger med jevne mellomrom. Kanskje du også?

I terapirommet hos meg har møtt mennesker helt ned i 20-årene som sier at de ser frem til å bli pensjonister for da har de endelig ha tid og mulighet til å gjøre alt det de egentlig har lyst til å gjøre og bruke tiden sin til. Enn så lenge lever de for helgene og feriene for i hverdagen føler de seg stressa, slitne og lei. Jeg grøsser på ryggen og blir trist når jeg hører dette. Altså, for en 20-åring det er jo minst 40 år til pensjonisttilværelsen, og ingen har noen garanti for å leve så lenge heller (!). Så hvor gode blir disse 40+ årene hvis man lever livet sitt på vent, stresser og bruker tid og energi på ting man egentlig ikke har lyst til, og tilbringer mesteparten av tiden sin i en jobb og en hverdag man ikke trives i?

Kjenner du deg igjen? Lever du på vent mens du jager og jager og tenker at «når bare sommeren kommer..», «når bare jeg har nok penger..», «når bare barna er store..» osv., DA skal jeg gjøre det jeg vil og har lyst til, DA skal jeg roe ned og ha gode dager, DA blir livet bra og slik jeg ønsker det? Hvis svaret på det er JA, synes jeg du skal lese videre. Her får du The Story of the Mexican Fisherman og den er til DEG!

 

An American investment banker was at the pier of a small coastal Mexican village when a small boat with just one fisherman docked.  Inside the small boat were several large yellowfin tuna.  The American complimented the Mexican on the quality of his fish and asked how long it took to catch them.

The Mexican replied, “only a little while. The American then asked why didn’t he stay out longer and catch more fish? The Mexican said he had enough to support his family’s immediate needs. The American then asked, “but what do you do with the rest of your time?”

The Mexican fisherman said, “I sleep late, fish a little, play with my children, take siestas with my wife, Maria, stroll into the village each evening where I sip wine, and play guitar with my amigos.  I have a full and busy life.” The American scoffed, “I am a Harvard MBA and could help you. You should spend more time fishing and with the proceeds, buy a bigger boat. With the proceeds from the bigger boat, you could buy several boats, eventually you would have a fleet of fishing boats. Instead of selling your catch to a middleman you would sell directly to the processor, eventually opening your own cannery. You would control the product, processing, and distribution. You would need to leave this small coastal fishing village and move to Mexico City, then LA and eventually New York City, where you will run your expanding enterprise.”

The Mexican fisherman asked, “But, how long will this all take?”

To which the American replied, “15 – 20 years.”

“But what then?” Asked the Mexican.

The American laughed and said, “That’s the best part.  When the time is right you would announce an IPO and sell your company stock to the public and become very rich, you would make millions!”

“Millions – then what?”

The American said, “Then you would retire.  Move to a small coastal fishing village where you would sleep late, fish a little, play with your kids, take siestas with your wife, stroll to the village in the evenings where you could sip wine and play your guitar with your amigos.” 

– hentet fra boken: Soulful Simplicity: How Living with Less Can Lead to So Much More. Av Courtney Carver

 

Jeg har lest denne igjen og igjen og den minner meg så nydelig på at livet er NÅ, at det er både kort og langt og at jeg vil leve så mye jeg kan i tråd med det som er viktig for meg og som gir meg gode dager. Det betyr at jeg må være bevisst hva det er og legge til rette for mer av det. Hvorfor utsette det livet jeg ønsker meg til jeg er 60+?

Jeg håper du også liker historien om den meksikanske fiskemannen og at du lar deg inspirere til å gjøre deg noen tanker om hvordan du lever ditt liv i dag og om det er sånn du vil ha det. Og hvis ikke, hva kan du gjøre for å leve mer i tråd med det du ønsker? Hva velger du og hva må du velge bort for å leve det livet DU vil leve?

Ønsker deg en god ny uke og husk at livet er NÅ!

 

Søndagssmil fra meg :)

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.