Ukens Søndagsdrypp: 6 ting å huske på når livet er vanskelig - denne listen er til deg

Skrevet d. 20-5-2018 23:04:19 af Hege Paulsen - Gestaltterapeut, Psykoterapeut

Jeg håper du har det bra og at pinsedagene dine er gode. Men hvis det ikke er sånn og du opplever at livet er vanskelig nå, så har jeg laget en liten huskeliste til deg med 6 punkter som kan være gode å lese akkurat nå. Stopp opp et øyeblikk, ta deg tid til å puste helt ned i magen minst tre ganger og les videre.

 

6 ting å huske på når livet er vanskelig:

  1. Det går over. Det kommer ikke til å være som dette for alltid. Det går kanskje ikke over så fort som du ønsker, men det kommer til å gå over.
  2. Du har overlevd alle de vanskelige og de vondeste dagene frem til nå, og du overlever dette også.
  3. Du er ikke alene. Det kan absolutt føles sånn, men noen har garantert vært igjennom det samme som deg og følt og tenkt som du gjør. Du er ikke alene.
  4. Du gjør så godt du kan. Det kjennes kanskje ikke sånn ut, men du gjør det beste du kan i denne situasjonen. Hadde du tenkt at det var noe annet du kunne gjort nå og hadde du hatt energien og muligheten til det, så hadde du gjort det annerledes. Men akkurat nå som du har det vanskelig gjør du så godt du kan, så vær grei og snill med deg selv.
  5. Livet er OGSÅ vondt, vanskelig, slitsomt, tungt, urettferdig, krevende, overveldende,  sårbart, skjørt osv. Livet står ikke stille og det er blandingen av de gode og de vonde dagene som skaper bevegelse, og som gjør de gode dagene litt ekstra gode.
  6. Det blir bedre. Selv om det absolutt ikke føles sånn nå og selv om det er vanskelig å tro på, så vil dagene dine bli bedre. Livet endrer seg hele tiden og det vil det alltid gjøre. DET BLIR BEDRE!


Lagre gjerne denne listen på mobilen din eller et annet sted slik at du kan lese den på de vanskelig dagene og gjerne flere ganger om dagen om det trengs. Og kjære deg, husk at det ikke kommer til å være vanskelig og vondt for alltid – det kommer til å gå over og det kommer til å bli bedre.

Ønsker deg en god ny uke i morgen og bedre dager fremover!

 

Søndagssmil fra meg :)

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.