Til deg som har drømmer

Skrevet d. 30-1-2022 12:55:46 af Beate Daniloff - Coach, Foredragsholder/Motivator, Mentaltrener, Veileder

Få det livet du ønsker deg. Bli den beste utgaven av deg selv. Nyt livet.

Hva må du gjøre? Du MÅ IKKE gjøre noe. Du velger hva du vil gjøre.

Det første steget er å finne ut hva du virkelig ønsker deg.

Det neste steget er å finne ut hvor ditt startsted er.

Uansett hva ditt ønske er, om det er å bytte jobb, tjene masse penger, gå ned i vekt, få bedre kondisjon eller få mer tid med familien, eller noe annet som er ditt mål, så er det viktig å være klar over hvor du er akkurat nå. Da vil det bli mulig å legge en plan fra her til der, fra ditt ståsted nå til dit du ønsker å komme.

Leter du etter en lettvint og rask løsning eller en super pille kan du stoppe her. Lykke til!

Er du villig til å se på deg selv og din situasjon for å finne den beste måten for deg og oppnå dine ønsker på, da kan jeg hjelpe deg.

Endring tar tid, endring tar den tiden det tar. Du sitter i førersetet. La meg gi deg en utfordring.

Oppgave 1:

 • Hvor ser du deg selv om 5 år?
 • Hva gjør du?
 • Hvordan ser du ut?
 • Hvor bor du?
 • Hvem omgås du?
 • Hvordan har du det?


Oppgave 2:

Nå kan du tenke 5 år tilbake i tid.

 • Hva gjorde du?
 • Hvordan så du ut?
 • Hvor bodde du?
 • Hvem hadde du rundt deg?
 • Hvordan hadde du det?


Jeg tenker at du vil se at det har skjedd noen endringer på 5 år. Uansett hva som skjer, uansett om du setter deg et mål eller lar livet utfolde seg tilfeldig, så går tiden.

Du kan velge om du bare vil la ting skje eller om du vil påvirke framtida di. Valg må vi ta hver dag. Hele tiden foretar vi ubevisste valg og bevisste valg. De ubevisste valgene er de valgene vi ikke tenker over. Valgene vi gjør ut fra de vanene og den troen vi har innarbeidet.

Er du misfornøyd med resultatene du oppnår og hva som skjer i livet ditt? De ubevisste valgene spiller en stor rolle i livene våre. Ved å stoppe opp og finne ut hva disse ubevisste valgene er og vurdere om de må endres så kan du få andre resultater.

Nå må du ikke tro at jeg prøver å fortelle deg at det er enkelt og gjøre endringer når du bare har bestemt deg. Det ubevisste spiller en stor rolle i livene våre. I mange tilfeller er det fint. Vi må ikke tenke på hver lille detalj når vi har øvd inn en vane, da gjør vi det automatisk. Da kjører vi på autopilot. For eksempel så tenker du ikke så mye på hva du gjør når du setter deg inn i bilen, starter og kjører av gårde. Da du startet å lære hvordan du skulle kjøre måtte du konsentrere deg om å gjøre alt rett.  Vi har altså mange andre automatiserte ting vi gjør. Tenk på hverdagslige ting du kan i dag og som du gjør automatisk. Så ja når endringer skal gjøres så må vi se på de automatiserte vanene som er blitt vårt paradigme. Å endre paradigme krever full innsats fra deg.

Prøv å gjøre en endring i dine daglige rutiner. Hvis du har bestemt deg for å gå en 30 minutters tur hver dag vil du klare det en kort periode. Men så blir de 30 minuttene flyttet på eller går ut. Hvorfor? Mest sannsynlig tok du ikke en sjekk på hvordan hverdagene dine fungerte før du la inn en 30 minutters tur.

 • Du ryddet ikke plass.
 • Du prioriterte ikke.
 • Du prøvde å få det til i en allerede full hverdag.
 • Så plutselig måtte du i et møte, eller du måtte
 • kjøre ungene på trening, eller
 • du var sliten og sånn kan vi holde på,

Du skjønner sikkert hva jeg mener.

For at du skal lykkes med ditt prosjekt over tid må du planlegge. Du må finne ut hva du er villig til å ofre, gi opp, og lage en avtale med deg selv. Avtalen med deg selv er like viktig som en avtale du gjør med sjefen din, venner eller legen din. Når du vil gjøre en endring er forarbeidet viktig.

Å samarbeide med en coach, eller en personlig veileder, kan hjelpe deg mot målet ditt og gi deg di verktøyene du trenger for å få det resultatet du ønsker.

Planer er like forskjellige som vi mennesker er. Hemmeligheten ligger i å lage en plan, ikke min plan som coach, ikke din mor eller far sin plan, eller din kjæreste, eller noen andre. Det handler om å lage DIN plan. Den planen du kan følge.

En plan justeres underveis og er ikke statisk. Mine erfaringer, etter å ha jobbet noen år med å hjelpe andre med å gjøre endringer, ser jeg at en plan viktig for suksess.

Jeg kaller meg Confidence Creator. Oversatt direkte til norsk blir det en selvtillit skaper. Jeg fant dessverre ikke noe godt norsk ord for hva jeg jobber med. Hva du vil lære gjennom samarbeid med meg er å se ditt potensiale, å tydeliggjøre for deg selv hvem du er, hvilke verdier du har og hvor du vil. Dette er med på å skape et tydelig bilde av deg, hvem du er og hva du vil være. Det gir deg større selvsikkerhet til å gjennomføre de målene du har satt deg.

Å ha selvtillit vil frigjøre deg til å gå dit hjertet ditt fører deg, for å gjøre det du må gjøre.

Jeg elsker å hjelpe andre mennesker til å bli den beste utgaven av seg selv, få det livet de ønsker seg og nyte livet fult ut.

Jeg tilbyr  20 minutters gratis on-line for-samtale hvor vi ser om vi skal inngå samarbeid eller ikke.

Jeg legger ved en lenke til meditasjoner som jeg liker å bruke.

Ha en fin dag!

Læs mere om: Personlig utvikling

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.