Synes du at livet er et vågestykke?

Skrevet d. 23-8-2017 16:56:37 af Eli Irene Brager - Gestaltterapeut, Psykoterapeut

Av og til kan livet virke skremmende, du står overfor viktige valg. Kanskje har du en drøm som du har lyst til å sette i gang med, men så er det så skummelt for hva om det skjer noe uforutsett, noe som ikke skulle skje? Tenk om noe går galt, eller hva vil andre si hvis du gjør det. Kanskje går du og binder deg, hver dag frem og tilbake til den gamle velkjente jobben med de velkjente menneskene, det er greit å bra og gjøre det hvis du er fornøyd med det. Det er flott å ha samme arbeidsplass i en årrekke dersom du synes det er bra for deg å ha det. Jeg skal ikke si noe galt om det. Jeg har det selv, samme jobben, men jeg har likevel startet opp med terapeututdanningen ved siden av jobben. Og nå har jeg plutselig to jobber, min faste gode som har vært der i mange, mange år, og dette helt nye spennende, kreative, morsomme, utfordrende som bare har vært der knapt et halvår. Det å jobbe som Gestaltterapeut.

Det å utfordre seg selv til å leve drømmen, kan bli veldig livgivende og engasjerende. Du vil kjenne at du blir mer levende, mer engasjert, mer oppslukt av det du tar deg fore. I Gestalt har vi en slags type utforskning på hvordan vi er i forskjellige roller. Hvis du tenker deg to stoler i et rom, på den ene sitter du og realiserer drømmen din, på den andre holder du igjen drømmen og velger å ikke følge den. Kan du da kjenne forskjell på hvem du blir ved å sitte i  "å følge drømmen stolen" i forhold til det å sitte i "å ikke følge drømmen stolen". Mange kjenner at de sitter mer oppreist, virker mer engasjerte og ivrige når de sitter i "følge drømmen stolen", mens de i "ikke følge drømmen stolen" kanskje henger litt mer med kroppen, virker mindre engasjerte og humøret en smule dårligere. Du kan prøve selv å kjenne etter.

Det er ikke nødvendigvis slik at vi skal følge drømmene våres, kanskje har vi en drøm om noe i den jobben vi allerede har også, økonomien kan spille en stor rolle i valget, kanskje er livssituasjonen slik at valg av trygghet retter ryggen mer opp enn valg av utrygghet. Det er mange perspektiver.

Det er mye å tenke på når det gjelder valg. Likevel velger du hver dag, det er ditt liv og det er dine valg som har ført deg dit du er i dag og dit du skal gå fremover. Så ja, livet er et vågestykke, som du fikk og som du våger å leve.

Hos meg kan vi sammen snakke om valgene dine, om det du står i, det du sliter med, det som er godt og det som er vondt. Og vi kan utforske hvem vi blir i møte med de forskjellige valgene vi står overfor.  


Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.