Samliv og sexliv i Coronavirus tid

Skrevet d. 13-3-2020 18:25:08 af Anna Sigridsdatter Heen - Psykoterapeut, Parterapeut, Sexolog

Nå som hele Norge lukker ned grunnet coronaviruset, endres våre liv drastisk. For mange blir overgangen stor når vi nå henvises til mer hjemmeliv og nedsatt tempo. Som de sosiale dyrene vi er tar det på å skulle holde minst en meters avstand til andre, unngå forsamlinger, trengselsesfylte busser og tog, ikke reise utenlands, ikke kunne oppsøke treningsstudioer, svømmehaller, dansesteder osv. osv. Hva i all verden skal vi bruke tiden til nå? For noen vil dette kunne bli en kjærkommen anledning til å dyrke samlivs og sexlivets gleder. For andre – der det skranter i parforholdet – blir denne unntakstilstanden en sann prøvelse, ja rene helvete.

For dere som sliter: Bruk anledningen til å søke hjelp! Mange av oss som er parterapeuter tilbyr nettbasert rådgivning/online-terapi.

For dere som har det bra, men vil ha det enda bedre: Bruk denne muligheten til å komme nærmere hverandre følelsesmessig og utvikle den intime siden av samlivet. I følge Folkehelseinstituttet frarådes ikke folk å ha sex, men siden man lett kan smittes av partner må det tas forholdsregler. Viser dere den nødvendige aktsomhet er det mye dere kan foreta dere på det erotiske planet: Eksperimentere med sensualitetsøvelser, samleiestillinger, sexleketøy og sexhjelpemidler, forsøke rollespill, dele fantasier og kanskje prøve noen av dem ut. Siden sex ikke minst handler om kommunikasjon må dere tørre å være åpne og litt modige overfor hverandre og klare å sette ord på ønsker og behov.

Kanskje litt vanskelig og krevende? Da kan dere ta kontakte med meg, Anna Sigridsdatter Heen. Som parterapeut og sexolog tilbyr jeg også seksualrådgivning online.

En liten gladmelding: New Zealand er ett av de landene som har folk har vet å gjøre noe godt ut av situasjonen. Her løper de av sted og kjøper sexleketøy!

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.